KLASSIEK

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Dirk Brossé

Bernstein & Friends

De componist van o.a. ‘West Side Story’

‘Leve Lenny!’ kraaien we in 2018, want de legendarische Amerikaanse componist Leonard Bernstein zou dit jaar 100 kaarsjes mogen uitblazen. Een eeuwfeest voor een kleurrijk, flamboyant figuur: veelzijdig componist, inspirerende dirigent, bevlogen leermeester en geëngageerde rebel. De soundtrack voor dit feestgedruis laat zich raden: een keur aan werken van de master himself met ‘I feel pretty’ uit de film ‘West Side Story’ als hoogtepunt!

Dirk Brossé leidt de feestelijkheden voor zijn idool en brengt werken van eigen hand die het thema ‘vrede’ als witte draad hebben. De talentvolle Belgische sopraan Katrien Baerts doet Marilyn Monroe verbleken met haar verjaardagslied. Happy Birthday, Mister Bernstein!

Geen feest echter zonder Weense wals. Weens wonderkind Korngold brengt vanuit een bijzondere affiniteit met de muziek van Johann Strauss een prettige orkestrale potpourri gebaseerd op veeleer onbekend werk van de walskoning. Het jaar is op één-twee-drie, één-twee-drie goed ingezet! Wie durft nog beweren dat klassieke muziek enkel stijfjes en serieus is?

Programma

Leonard Bernstein (1918-1990)

Candide Ouverture & Suite
Divertimento
Presto Barbaro - uit On the Waterfront
Glitter and be Gay- uit Candide
I Feel Pretty - uit West Side Story

Dirk Brossé (°1960)

Philadelphia Ouverture
I didn’t raise my boy
To the Unknown
Pace

Erich Wolfgang Korngold (1897-1957)

Straussiana

Elmer Bernstein (1922-2004)

The Age of Innocence

Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975)

Wals nr. 2 - uit Eyes Wide Shut

Johan Strauss sr. / Dirk Brossé

Radetzky Mars recomposed