getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • vr 25 maart 2016 BIJEN OP HET DAK VAN CC ZWANEBERGBijen zijn onmisbaar voor het hele leefmilieu - daarom plaatste CCZ 4 bijenkasten op het dak.
  • vr 19 februari 2016 BOOM ZOEKT BOS - BOOMPLANTACTIEOp zaterdag 12 maart worden 20 kloempen aangeplant door verenigingen, families en geïnteresseerden.
meer nieuws...

historiek

Cultuurcentrum Zwaneberg kreeg sinds de opening, eind 1990, reeds twee miljoen bezoekers over de vloer. Zij woonden één of meerdere van de 2000 podiumvoorstellingen bij; ze namen deel aan één of andere activiteit of waren aanwezig waren op de talrijke bijeenkomsten die hun vereniging in het cultuurcentrum organiseerde. Het cultuurcentrum verlaagde voor vele inwoners effectief de drempel naar cultuur. Het stimuleerde ook de Heistse verenigingen in hun streven naar een steeds grotere kwaliteit.

In 1991, het allereerste volledige werkjaar, lokte het cultuurcentrum reeds 62.000 bezoekers. Dankzij een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod, gekoppeld aan een sterke klantenbinding, werd het al snel een dynamische plek voor uiteenlopende groepen mensen. Vanaf 1994 trok het centrum jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers (in 2012 130.000) aan. Steeds meer mensen uit de omliggende gemeenten vonden ook hun weg naar het cultuurcentrum van Heist-op-den-Berg. Vandaag komt meer dan de helft van de bezoekers uit een ruime regio rondom Heist. Dit zorgt er mee voor dat Heist-op-den-Berg een centrumfunctie vervult t.o.v. haar omgeving.

De recente uitbreiding van de infrastructuur speelt in op de reeds jarenlange behoefte aan uitbreiding van de capaciteit. Het bestuur wil echter met een grotere en technisch beter uitgeruste podiumzaal ook een verruimde werking ontplooien. Een bijkomende podiumzaal, voorzien als vaste schouwburg, speelt in op de technische eisen en akoestische noden van gezelschappen en orkesten vandaag. Hierdoor kan de oorspronkelijke podiumzaal meer worden gebruikt als polyvalente zaal. De mogelijkheden van deze verruimde werking zullen de aantrekkingskracht van het centrum in de regio nog versterken.