getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • do 26 maart 2015 CC ZWANEBERG TIJDELIJK MOEILIJK BEREIKBAAR VIA EMAILCC Zwaneberg tijdelijk moeilijk bereikbaar via E-mail omwille van een algemene stroompanne.
  • do 18 december 2014 RAYMOND VAN HET GROENEWOUD EN WOUTER DEPREZRaymond viert zijn 65ste verjaardag in The Boxz en Wouter Deprez komt opnieuw langs in CC Zwaneberg!
meer nieuws...

vijf partners in muziek

Cultuurcentrum Zwaneberg werkt de komende jaren samen met enkele sterke muzikale partners, die mee de nieuwe concertzaal van Heist-op-den-Berg op de kaart willen zetten. Gezamenlijk vormen ze een breed palet aan klassieke muziek en HaFaBra, genres waarop het cultuurcentrum de komende jaren stevig wil inzetten.

Symfonieorkest Vlaanderen

Het Symfonieorkest Vlaanderen bestaat uit een zestigtal enthousiaste musici. Dankzij zijn grote orkestrale kwaliteiten speelt het orkest elk jaar in de meest prestigieuze zalen van Vlaanderen, voor vaak uitverkochten zalen : in Bozar, het Concertgebouw Brugge, de Singel, ... Dankzij een unieke samenwerking speelt het Symfonieorkest ook twee concerten in Heist-op-den-Berg! 

Het Kamerorkest

Het Kamerorkest, voorheen Collegium Instrumentale Brugense, is een strijkersformatie van 16 muzikanten op absoluut topniveau.  

Vlaams Sinfonietta

Vlaams Sinfonietta (het voormalige Emanon Ensemble), een 16-koppig ensemble o.l.v. Raf De Keninck, is een absoluut buitenbeentje. Met een neus voor nieuwe en Vlaamse composities schrikken zij er niet voor terug om ook uitstapjes te maken naar theater, film, naar pop en jazz, zelfs naar het kindertheater. 

Vlaams Muziek Theater

In de nieuwe concertzaal willen we de band met het Vlaams Muziek Theater nog nauwer aanhalen. Zij brengen al vele jaren een enorm publiek uit gans Vlaanderen naar Heist-op-den-Berg voor hun kwalitatieve operettevoorstellingen. Samen willen we die aantrekkingskracht voor operette en het lichte genre nog versterken.

Brassband Heist

In de wereld van de blaasmuziek is Heist-op-den-Berg al decennia lang een begrip. In dit klimaat ontstond de Heistse Brassband om de faam van Heist als fenomeen binnen de blaasmuziek nog meer uit te dragen. Sindsdien wonnen zij zowat alle nationale wedstrijden, klommen in 5 jaar tijd op tot de kampioenenafdeling en in 2009 behaalden zij de wereldtitel in eerste afdeling voor Brassbands in Kerkrade.