getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • di 3 mei 2016 SLUITING OP 5, 6 EN 16 MEI 2016Op 5 mei (Hemelvaartsdag), 6 mei en 16 mei (Pinkstermaandag) is CC Zwaneberg gesloten.
  • vr 25 maart 2016 BIJEN OP HET DAK VAN CC ZWANEBERGBijen zijn onmisbaar voor het hele leefmilieu - daarom plaatste CCZ 4 bijenkasten op het dak.
meer nieuws...

vijf partners in muziek

Cultuurcentrum Zwaneberg werkt de komende jaren samen met enkele sterke muzikale partners, die mee de concertzaal van Heist-op-den-Berg op de kaart willen zetten. Gezamenlijk vormen ze een breed palet aan klassieke muziek en HaFaBra, genres waarop het cultuurcentrum de komende jaren stevig wil inzetten.

Symfonieorkest Vlaanderen

Het Symfonieorkest Vlaanderen bestaat uit een zestigtal enthousiaste musici. Dankzij zijn grote orkestrale kwaliteiten speelt het orkest elk jaar in de meest prestigieuze zalen van Vlaanderen, voor vaak uitverkochten zalen: in Bozar, het Concertgebouw Brugge, de Singel ... 

Het Kamerorkest

Het Kamerorkest Brugge is een strijkorkest onder de artistieke leiding van Ning Kam dat zich voornamelijk toespitst op het repertoire vanaf de romantiek tot en met de 21ste eeuw. Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan creaties van hedendaagse componisten. 

Vlaams Sinfonietta

De beste hedendaagse klassieke muziek via uitdagende en inspirerende concerten tot bij het publiek van vandaag te brengen, dat is dé missie van Vlaams Sinfonietta (voormalig Emanon Ensemble). Daarbij schuwt het ensemble geen enkel risico om nieuw talent en nieuwe werken voorop te plaatsen. Van bij zijn ontstaan legt Vlaams Sinfonietta zich toe op de puurheid van concerten met zowel het traditionele 20ste- en 21ste-eeuwse repertoire als bijzondere en verrassende uitstappen naar diverse muziekstijlen.

Vlaams Muziek Theater

Vlaams Muziek Theater brengt al vele jaren een enorm publiek uit gans Vlaanderen naar Heist-op-den-Berg voor hun kwalitatieve operettevoorstellingen. Samen willen we die aantrekkingskracht voor operette en het lichte genre nog versterken.

Brassband Heist

In de wereld van de blaasmuziek is Heist-op-den-Berg al decennia lang een begrip. In dit klimaat ontstond de Heistse Brassband om de faam van Heist als fenomeen binnen de blaasmuziek nog meer uit te dragen. Sindsdien wonnen zij zowat alle nationale wedstrijden, klommen in 5 jaar tijd op tot de kampioenenafdeling en in 2009 behaalden zij de wereldtitel in eerste afdeling voor Brassbands in Kerkrade.