getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • di 3 mei 2016 SLUITING OP 5, 6 EN 16 MEI 2016Op 5 mei (Hemelvaartsdag), 6 mei en 16 mei (Pinkstermaandag) is CC Zwaneberg gesloten.
  • vr 25 maart 2016 BIJEN OP HET DAK VAN CC ZWANEBERGBijen zijn onmisbaar voor het hele leefmilieu - daarom plaatste CCZ 4 bijenkasten op het dak.
meer nieuws...

parkeren

Ook al wanhopig onze parking afgezocht op zoek naar een vrij plaatsje en te laat gekomen voor een voorstelling? Verloren energie, want op wandelafstand zijn er heel wat alternatieve parkings gelegen. En wie met de fiets of het openbaar vervoer komt, hoeft al helemaal niet te parkeren.

Klik hier voor een parkeerplan met de wandelroutes tot CC Zwaneberg.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende randparkings in het centrum van Heist-op-den-Berg met hun respectievelijke wandelafstand naar het Cultuurplein, waar Cultuurcentrum Zwaneberg is gelegen. Het overzicht volgt de nummering van het parkeerplan. De randparkings hebben allen een duidelijke benaming gekregen zodat het voor de gebruikers gemakkelijker wordt om de parkings (of zichzelf) te situeren t.o.v. het centrum. Op deze randparkings mag men 'onbeperkt' (max. 24 uur) gratis parkeren, met uitzondering van Parking Cultuurplein (1), Parking Leopoldlei (8) en Parking Bib (3), die sinds 1 januari 2011 behoren tot de blauwe zone waar men maximaal 2 uur gratis mag parkeren (alle dagen van 9 tot 18 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen).

1. Parking Cultuurplein: de huidige parking net voor CC Zwaneberg. Deze zal op termijn heringericht worden tot een mooi plein met al dan niet ondergrondse parkeerfaciliteiten. Deze parking ligt centraal in het centrum en telt 157 parkeerplaatsen. De parking ligt in de blauwe zone, je mag er maximaal 2 uur gratis parkeren (alle dagen van 9 tot 18 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen).

2. Parking Academie. Deze parking wordt heraangelegd en zal dan 50 parkeerplaatsen tellen. Wandelduur tot aan het Cultuurplein: +/- 11 minuten.

3. Parking achterkant bibliotheek: Parking Bib. Door de tuin van de bib wandel je van de parking naar de ingang van de bib of de canyon aan de achterkant van CC Zwaneberg. Parking Bib ligt in de blauwe zone, waar men maximaal 2 uur gratis mag parkeren (alle dagen van 9 tot 18 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen). Wandelduur tot aan het Cultuurplein: 2 minuten. Aantal parkeerplaatsen: 25.

4. Parking station (langs spoor): Parking Spoor. De grote uitgestrekte parking met 244 parkeerplaatsen langsheen de spoorlijnen. Achteraan deze parking is nu een trap geplaatst op het talud zodat de voetgangers geen omweg meer hoeven te maken en dadelijk via de Berkenstraat over een mooi en comfortabel voetpad naar het centrum en Cultuurcentrum Zwaneberg kunnen wandelen. Wandelduur tot aan het Cultuurplein: 9 minuten.

5. Parking in de Halfstraat (aan overkant spoor): Parking Halfstraat, ideaal voor pendelaars komende vanuit de Mechelsesteenweg. Deze parking heeft een totale parkeercapaciteit van 121 wagens, waarvan 71 aan de kant van de Mechelsesteenweg. Wandelduur tot aan het Cultuurplein: 12 minuten.

6. Parking station (langs Boudewijnlaan): Parking Brug, m.a.w. de parkings onder en vlakbij de brug met een parkeercapaciteit van 30 plaatsen. Wandelduur tot aan het Cultuurplein: 7 minuten.

7. Parking Molenstraat, met ingang via de Neerweg. Er worden afspraken gemaakt om de voetgangers een toegang te geven via de Keverstraat, zodat de kop van de Bergstraat zeer kortbij gelegen is. Aantal parkeerplaatsen: 100. Wandelduur tot aan het Cultuurplein: 8 minuten.

8. Parking Leopoldlei. Deze parking bereikt men het best van op de Leopoldlei, een straatnaam die gekend is bij vele bezoekers van ons centrum. De parking ligt in de blauwe zone, je mag er maximaal 2 uur gratis parkeren (alle dagen van 9 tot 18 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen). Aantal parkeerplaatsen: 64. Wandelduur tot aan het Cultuurplein: 7 minuten.

9. Parking Atheneum: Parking KTA (Frans Coeckelbergsstraat), deze is beschikbaar buiten de schooluren en telt 58 parkeerplaatsen. Wandelduur tot aan het Cultuurplein: 10 minuten.

10. Parking Cultuurcentrum, met ingang langs de Kattestraat ten zuiden van de Boudewijnlaan. Deze parking is de grootste dichtst nabij CC Zwaneberg gelegen randparking voor onbeperkt parkeren (100 parkeerplaatsen). Samen met de parkeerplaatsen langsheen de Boudewijnlaan is het dus de ideale parking voor een bezoeker aan CC Zwaneberg. De voetpaden en de oversteek van de Boudewijnlaan worden verder geoptimaliseerd. De wandelduur tot aan het Cultuurplein bedraagt een viertal minuten.

11. Parking bovenaan naast Berkenstraat: Parking Berkenstraat, gelegen op de hoek van de Berkenstraat met de Spoorwegstraat, vlakbij de spoorweg en de trap naar de Parking Spoor. Aantal parkeerplaatsen: 48. Wandelduur tot aan het Cultuurplein: 8 minuten.

Voor fietsers zijn fietsenstallingen voorzien naast Cultuurcentrum Zwaneberg.

Voor elektrische fietsen en wagens zijn er aparte plaatsen voorzien waar je je voertuig kan opladen. Koop je laadkaart aan het loket van het cultuurcentrum.