getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • do 1 oktober 2015 BOOM ZOEKT BOSDoe mee met onze actie ‘BOOM ZOEKT BOS!’ en plant samen met CC Zwaneberg een heus bos.
  • di 15 september 2015 25 JAAR CULTUURCENTRUM ZWANEBERGIn 2015 blaast CCZ 25 kaarsjes uit. Daarom vierden we op 11, 12 & 13 september feest!
meer nieuws...
getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

scholen

vorige
|
pagina 2 van 4
|
volgende

Vol trots presenteren wij u ons cultuuraanbod voor het schooljaar 2015-2016.

Hieronder vindt u alle informatie over onze podiumvoorstellingen: praktische informatie en educatief materiaal (lesmappen, persartikels, filmpjes,…). 
Naast ons podiumaanbod bieden we een kwalitatief filmprogramma aan. Bij de films voorzien we lesmateriaal van Lessen in het Donker. Bij elke film kan u ook onze filmdozen INgeBEELD gratis uitlenen. 
Wilt u graag een film bijwonen die niet in het programma is opgenomen, dan kan u ons altijd contacteren. In overleg bekijken we wat mogelijk is.

Naast voorstellingen en films organiseren wij nog andere educatieve projecten:

-         een rondleiding ‘Achter de schermen van CC Zwaneberg
-         omkaderingen voor leerlingen bij voorstellingen en films
-         educatieve workshops voor kleuterleid(st)ers en leerkrachten 

Er is ook heel wat educatief materiaal van andere organisaties ter beschikking.

Met uw leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs kan u ook onze avondvoorstellingen bijwonen. Voor leerlingen hebben we een extra voordelige leerlingenprijs en per tien leerlingen is er een gratis ticket voor de begeleidende leerkrachten. Informatie over deze voorstellingen (inhoud, ticketprijs, inleiding, ...) vindt u in onze seizoensbrochure en op deze site. Uw keuze voor avondvoorstellingen kan u doorgeven voor 7 juni via debbie@zwaneberg.be.

Wilt u graag met uw klas inschrijven? Dat kan vanaf dinsdag 19 mei 2015 om 12.30 uur via het inschrijvingsformulier dat u dan terug vindt op de startpagina van onze website.

Ik-Jij-Wij
van di 29 sep 2015tot zo 11 okt 2015, Exporuimte CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs, middelbaar
Tentoonstelling & forum over identiteit en interactie met de ander. Topwerken uit binnen- en buitenland van Francis Alÿs, Rineke Dijkstra, Sofie Muller, Nick Cave, Koen Vanmechelen, … helpen denken hierover.
Kom mee, Leon!
van ma 19 okt 2015tot wo 21 okt 2015, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
‘Kom mee, Leon!’ is een woordeloze bewegingstheatervoorstelling voor de allerkleinsten op en rond een Italiaanse driewieler. Aan het einde mogen de kleuters zelf op verkenning, in en rond de Piaggio.
Wij/Zij
ma 19 okt 2015, 14u, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Op 1 september 2004 vond in een stadje in de Kaukasus een gijzelingsactie plaats waarbij meer dan 1200 schoolkinderen werden vastgehouden door een groep gewapende terroristen. ‘Wij/Zij’ voert een jongen en meisje op die terugblikken op de drie gijzelingsdagen.
Cyrano
ma 26 okt 2015, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
‘Cyrano’ is een visueel luisterspel (soms in rijmvorm) dat het klassieke verhaal een fris, guitig en ontregelend cachet geeft. Het achterliggende thema - het door de maatschappij opgedrongen keurslijf van het schoonheidsideaal - heeft vandaag nog niets aan actualiteit ingeboet.
Frankrijk - 2003 - Nederlands gesproken
di 27 okt 2015, 13u30, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Ergens ver weg op een heuvel woont een familie in een gezellige boerderij. De kikkers, die aan de voet van de heuvel wonen, voelen echter onheil aankomen. Een verschrikkelijke zondvloed zal 40 dagen op aarde teisteren. Het verhaal is een variant op de Ark van Noah met een ecologisch knipoogje waarin ook thema's als verdraagzaamheid en respect voor dieren primeren.
Hier Waak Ik!
van VOLZET ma 9 nov 2015tot di 10 nov 2015, Polyvalente Zaal CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Diefstal loopt als een rode draad door het leven van straffe actrice en komisch talent Janne Desmet. Een inbraak leidt tot oprechte verontwaardiging, geestige verhalen en pijnlijke conclusies. Op zoek naar de dief fileert ze haar jeugd in Zwevegem, foute schooljuffen, Vlaanderens angst voor de stad en het verschil tussen ASO, TSO en BSO.
Rimpelwals
van ma 16 nov 2015tot di 17 nov 2015, Polyvalente Zaal CC Zwaneberg
scholen, kleuters
Een voorstelling over opa en kleinzoon, vol grote woorden voor kleine mensen. Een voorstelling over dikke vrienden en magere troost. Over klein verdriet en groot afscheid. En over hoop, een hele hoop …
Erik of het klein insectenboek
van ma 23 nov 2015tot di 24 nov 2015, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
‘Erik of het klein insectenboek’ gaat over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solms klein insectenboek ligt Erik te kijken naar het lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei. In een ingenieus decor geeft Peter Drost zeer treffend gestalte aan zowel Erik als aan de verschillende dieren die zijn pad kruisen.
De Sneeuwman
VOLZET di 1 dec 2015, Polyvalente Zaal CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
‘De Sneeuwman’ is een prachtig eenvoudig verhaal, gebaseerd op het prentenboek van Raymond Briggs. Muziek en verhaal brengen de magie, je fantasie doet de rest. Dit is luistertheater voor jong en oud en al wie graag luistert.
Repelsteel
van ma 7 dec 2015tot di 8 dec 2015, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
FroeFroe maakt deze eigenzinnige voorstelling voor iedereen die houdt van sprookjes, koningen, monsters en heldinnen. ‘Repelsteel’ is echt onwaarschijnlijk leuk en speelt gewoon door tot in uw dromen.
vorige
|
pagina 2 van 4
|
volgende