getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • vr 15 januari 2016 INTERVIEW IN FILMMAGIEVolgens een studie van VAF is CCZ de grootste vertoner van films van alle Vlaamse cultuurcentra.
  • vr 8 januari 2016 ALEX AGNEWDe ticketverkoop voor 'Unfinished Business' start in juni, tijdens onze loting.
meer nieuws...
getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

scholen

vorige
|
pagina 3 van 4
|
volgende

Vol trots presenteren wij u ons cultuuraanbod voor het schooljaar 2015-2016.

Hieronder vindt u alle informatie over onze podiumvoorstellingen: praktische informatie en educatief materiaal (lesmappen, persartikels, filmpjes,…). 
Naast ons podiumaanbod bieden we een kwalitatief filmprogramma aan. Bij de films voorzien we lesmateriaal van Lessen in het Donker. Bij elke film kan u ook onze filmdozen INgeBEELD gratis uitlenen. 
Wilt u graag een film bijwonen die niet in het programma is opgenomen, dan kan u ons altijd contacteren. In overleg bekijken we wat mogelijk is.

Naast voorstellingen en films organiseren wij nog andere educatieve projecten:

-         een rondleiding ‘Achter de schermen van CC Zwaneberg
-         omkaderingen voor leerlingen bij voorstellingen en films
-         educatieve workshops voor kleuterleid(st)ers en leerkrachten 

Er is ook heel wat educatief materiaal van andere organisaties ter beschikking.

Met uw leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs kan u ook onze avondvoorstellingen bijwonen. Voor leerlingen hebben we een extra voordelige leerlingenprijs en per tien leerlingen is er een gratis ticket voor de begeleidende leerkrachten. Informatie over deze voorstellingen (inhoud, ticketprijs, inleiding, ...) vindt u in onze seizoensbrochure en op deze site. Uw keuze voor avondvoorstellingen kan u doorgeven voor 7 juni via debbie@zwaneberg.be.

Wilt u graag met uw klas inschrijven? Dat kan vanaf dinsdag 19 mei 2015 om 12.30 uur via het inschrijvingsformulier dat u dan terug vindt op de startpagina van onze website.

Een kat een kat
van VOLZET ma 22 feb 2016tot di 23 feb 2016, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Met ‘Een kat een kat’ brengt Max Last een spannende komedie voor het hele gezin met snelle, gevatte dialogen, een spervuur aan komische verwikkelingen waarin identiteitscrisis, machtsmisbruik en de ontluikende liefde centraal staan.
Konijn met pruimen
van VOLZET ma 22 feb 2016, 13u30tot wo 2 mrt 2016, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Komisch, maar ‘Konijn met pruimen’ speelt zich af ten huize van pa en ma Van Campenhout. Mensen voor wie het begrip ‘duurzaamheid’ er enkel op wijst dat het leven steeds duurder wordt. Tijdens een etentje ontmoeten ze Evelyne, het lief van hun zoon: bio-ingenieur die voor een ngo werkt en zowat in alles het tegendeel van het echtpaar.
Frankrijk - 2014 - Nederlands ondertiteld
ma 29 feb 2016, 13u15, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
In het gezin Bélier is iedereen doof behalve de 16-jarige Paula. Ze is de onmisbare tolk in het dagelijkse leven van haar ouders. Wanneer haar muziekleraar ontdekt dat ze een gouden stem heeft, overtuigt hij haar om deel te nemen aan een wedstrijd van Radio France. Een levensbepalende keuze die haar ver weg voert van haar gezin en het begin van haar volwassen leven inluidt ...
Schommelstoel
di 8 mrt 2016, 10u, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
Schommelstoel is een woordeloos verhaal over angst en verwondering, vriendschap en afscheid nemen. Het is een visueel prikkelende voorstelling waarin de grenzen tussen film en realiteit vervagen en samensmelten tot een nieuw geheel. Het is een modern en grappig sprookje over een ontdekkingstocht op zolder.
De Koning van de Paprikachips
VOLZET vr 11 mrt 2016, 14u, Polyvalente Zaal CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Volgens de telefoonlijn 0900 36 14 88 kan de Koning van de Paprikachips om het even wie verliefd maken op om het even wie. Pascale Platel heeft last van vlinders in de buik (of zijn het paprikachips?) en dat betekent meteen de start van een absurd avontuur in de jungle.
Nederland - 2014 - Nederlands gesproken
van VOLZET ma 14 mrt 2016tot di 15 mrt 2016, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Wiplala is een klein mannetje dat bij toeval in het keukenkastje gevonden wordt door de negenjarige Johannes Blom. Wanneer hij per ongeluk het hele gezin zo klein tinkelt als hijzelf, begint een spannend avontuur met een reis doorheen Amsterdam van hele kleine mensen in een hele grote wereld. Naar een boek van van Annie M.G. Schmidt.
Verenigd Koninkrijk - 2014 - Nederlands ondertiteld
do 17 mrt 2016, 09u15, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Zomer 1984: Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen voor de families van stakende mijnwerkers. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd hun steun te ontvangen.
Karussell
van VOLZET ma 21 mrt 2016tot wo 23 mrt 2016, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
In Karussell neemt een acteur samen met een viool, een cello en een accordeon ogen en oren mee op een klank- en kleurrijke reis. Terwijl de draaimolen langzaam draait, wisselen poëtische stilte en vrolijke extase elkaar voortdurend af.
Verenigde Staten - 2014 - Nederlands ondertiteld
ma 18 apr 2016, 13u15, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer die studeert aan het conservatorium in Manhattan. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, droomt hij ervan om de top te bereiken. Hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte Terence Fletcher, een barbaarse muziekleraar die er alles voor over heeft om het potentieel van zijn student naar boven te halen.
Nederland - 2014 - Nederlands gesproken
di 19 apr 2016, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Casper heeft zijn vader nooit leren kennen en woont alleen met zijn moeder Marit. In zijn vrije tijd zit hij het liefst achter de piano. Hij is dan ook heel blij als hij wordt gekozen om pianist te worden in een jeugdorkest. Helemaal als hij daar bevriend raakt met Anouk die weet wat Casper meemaakt als hij ontdekt dat zijn moeder ernstig ziek is.
vorige
|
pagina 3 van 4
|
volgende