getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • ma 19 januari 2015 'DE BOXTROLLEN - 3D'CC Zwaneberg zou iedereen die op 18/1 naar 'De Boxtrollen - 3D' kwam kijken graag contacteren.
  • do 18 december 2014 RAYMOND VAN HET GROENEWOUD EN WOUTER DEPREZRaymond viert zijn 65ste verjaardag in The Boxz en Wouter Deprez komt opnieuw langs in CC Zwaneberg!
meer nieuws...
getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

scholen

vorige
|
pagina 4 van 4

Vol trots presenteren wij u ons cultuuraanbod voor het schooljaar 2014-2015.

Hieronder vindt u alle informatie over onze podiumvoorstellingen: praktische informatie en educatief materiaal (lesmappen, persartikels, filmpjes,…).
Naast ons podiumaanbod bieden we een kwalitatief filmprogramma aan. Bij de films voorzien we lesmateriaal van Lessen in het Donker. Bij elke film kan u ook onze filmdozen INgeBEELD gratis uitlenen.
Wilt u graag een film bijwonen die niet in het programma is opgenomen, dan kan u ons altijd contacteren. In overleg bekijken we wat mogelijk is.

Naast voorstellingen en films organiseren wij nog andere educatieve projecten:

-         een rondleiding ‘Achter de schermen van CC Zwaneberg
-         omkaderingen voor leerlingen bij voorstellingen en films
-         educatieve workshops voor kleuterleid(st)ers en leerkrachten 

Met uw leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs kan u ook onze avondvoorstellingen bijwonen. Voor leerlingen hebben we een extra voordelige leerlingenprijs en per tien leerlingen is er een gratis ticket voor de begeleidende leerkrachten. Informatie over deze voorstellingen (inhoud, ticketprijs, inleiding, ...) vindt u in onze seizoensbrochure en op deze site. Uw keuze voor avondvoorstellingen kan u doorgeven voor 28 mei via veerle@zwaneberg.be.

Wilt u graag met uw klas inschrijven? Dat kan vanaf 20 mei om 12u30 uur via het inschrijvingsformulier dat u dan terug vindt op de startpagina van onze website. 

Hierbij alle praktische informatie.

Dit is wat ik mij herinner
van di 3 mrt 2015 tot wo 4 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
‘Dit is wat ik mij herinner’ gaat over de verdwijning van de 14-jarige Sofie en de reacties van haar omgeving hierop. De voorstelling gaat over onbreekbare banden, over rouw, maar bovenal, over het leven. Deze voorstelling wordt gespeeld door zeven jongeren en live begeleid door Nicolas Rombouts (Dez Mona).
dUb
van ma 9 mrt 2015 tot di 10 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
fABULEUS liet zich voor ‘dUb’ inspireren door het ‘dubben’, waarbij apart opgenomen geluiden onder filmbeelden worden gemonteerd. 14 jonge dansers zetten deze filmgeluiden om in een lichtvoetige, strak gedanste, perfect uitgevoerde bewegingsvoorstelling (met knipogen naar filmmaker Jacques Tati). Een ware uitputtingsslag.
De Tip van je Tenen
di 17 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
‘De Tip van je Tenen’ neemt je mee in een mix van teksten, beeld en klank. Gekende en ongekende kindergedichten en verhalen, visuele poëzie en een nieuwe tekst van auteur Frank Adam dagen elkaar uit en brengen kinderen op een verrassende en prikkelende manier in contact met poëzie.
Frankrijk - 2013 - zonder dialogen
di 24 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters, basisonderwijs
Centraal in de film staat een lieveheersbeestje dat gescheiden wordt van zijn familie en door toeval bij een kolonie zwarte mieren terecht komt.
Zweden - 2013 - Nederlands gesproken
wo 1 apr 2015, 09u30 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Johan woont met papa op een boot. Ver weg op zee houden ze zich schuil voor de verenkoning, een vreselijk monster dat Johans moeder heeft meegenomen. Op een dag is Johan alleen op het schip wanneer hij op de boordradio een noodoproep hoort van Bill, de oude hond: de verenkoning is in de buurt! Johan grijpt zijn kans. Kan hij eindelijk zijn moeder op het spoor komen? Een spannende reis!
De Steltenloper
van ma 27 apr 2015 tot wo 29 apr 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
Een jongeman maakt van zijn kleine houten huisje metershoge stelten en trekt de wijde wereld in. Droom en werkelijkheid, realiteit en fantasie houden moeiteloos gelijke tred in deze woordloze kleutervoorstelling boordevol hedendaags dans- en figurentheater.
Dinska Bronska
vr 8 mei 2015, 13u30 , Polyvalente Zaal CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Dinska Bronska’ is een danssolo, een levend geworden animatiefilm en een groots verhaal over emigratie vroeger en nu – en dat alles in één voorstelling. “‘Dinska Bronska’ is een aangrijpende dansvoorstelling met één danseres, die in een organische symbiose van tekst, beeld, animatie en dans haar verhaal houdt over het lot van kinderen die vanuit de vreemde ergens gedropt worden.” (Tuur Devens)
En morgen was het feest!
van ma 11 mei 2015 tot di 12 mei 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
`En morgen was het feest!’ is een sprankelende voorstelling waarin de wereld van Olifant en Eekhoorn (taart, beukennoten en eindeloos feesten) op een beeldrijke en muzikale wijze tot leven wordt gebracht. Korte verhaaltjes van Toon Tellegen met een filosofische insteek en ongewone verrassende denkpistes.
Duikvlucht
cc ’t Schaliken, cc de Werft, cc ’t Getouw, cc de Warande en cc Zwaneberg
VOLZET! ma 8 jun 2015, 10u , Langs het Kempens Kanaal (Bocholt-Herentals)
scholen, basisonderwijs
‘Duikvlucht’ is een avontuur vol bizarre ontmoetingen, gruwelijke misverstanden én ontelbare, massa’s dromen. Een schitterende, hilarische familievoorstelling voor jong en oud, gespeeld door o.a. Joris Hessels, Dominique Van Malder, Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt. ‘Duikvlucht’ strijkt in juni 2015 neer aan een kanaal in de Kempen voor wat ongetwijfeld de knaller van de zomer wordt.
vorige
|
pagina 4 van 4