getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • do 18 december 2014 RAYMOND VAN HET GROENEWOUD EN WOUTER DEPREZRaymond viert zijn 65ste verjaardag in The Boxz en Wouter Deprez komt opnieuw langs in CC Zwaneberg!
  • vr 12 december 2014 LUKAS LELIE WINT HUMO'S COMEDY CUPStand-upcomedian Lukas Lelie heeft Humo's Comedy Cup gewonnen. Op 24 april te zien in CC Zwaneberg!
meer nieuws...
getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

scholen

vorige
|
pagina 3 van 4
|
volgende

Vol trots presenteren wij u ons cultuuraanbod voor het schooljaar 2014-2015.

Hieronder vindt u alle informatie over onze podiumvoorstellingen: praktische informatie en educatief materiaal (lesmappen, persartikels, filmpjes,…).
Naast ons podiumaanbod bieden we een kwalitatief filmprogramma aan. Bij de films voorzien we lesmateriaal van Lessen in het Donker. Bij elke film kan u ook onze filmdozen INgeBEELD gratis uitlenen.
Wilt u graag een film bijwonen die niet in het programma is opgenomen, dan kan u ons altijd contacteren. In overleg bekijken we wat mogelijk is.

Naast voorstellingen en films organiseren wij nog andere educatieve projecten:

-         een rondleiding ‘Achter de schermen van CC Zwaneberg
-         omkaderingen voor leerlingen bij voorstellingen en films
-         educatieve workshops voor kleuterleid(st)ers en leerkrachten 

Met uw leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs kan u ook onze avondvoorstellingen bijwonen. Voor leerlingen hebben we een extra voordelige leerlingenprijs en per tien leerlingen is er een gratis ticket voor de begeleidende leerkrachten. Informatie over deze voorstellingen (inhoud, ticketprijs, inleiding, ...) vindt u in onze seizoensbrochure en op deze site. Uw keuze voor avondvoorstellingen kan u doorgeven voor 28 mei via veerle@zwaneberg.be.

Wilt u graag met uw klas inschrijven? Dat kan vanaf 20 mei om 12u30 uur via het inschrijvingsformulier dat u dan terug vindt op de startpagina van onze website. 

Hierbij alle praktische informatie.

Spanje - 2009 - zonder dialogen
di 6 jan 2015, 14u , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
Capelito is een koddige paddenstoel, met praatjes. Met een eenvoudige druk op zijn neus verandert Capelito zijn paddenstoelenhoed telkens in een nuttig voorwerp. Handig wanneer de gezellige zwam zich weer eens in nesten werkt.
VS - 2013 - Nederlands ondertiteld
ma 12 jan 2015, 13u30 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Deze aangrijpende documentaire vertelt het verhaal van Tilikum, een orka die in gevangenschap leeft en dagelijks shows opvoert. Maar op een dag slaan zijn stoppen door en keert hij zich tegen zijn trainers.
België - 2014 - Nederlands gesproken
di 13 jan 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
De veertienjarige Frikke ontdekt bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat hij op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gemene spel en hoopt hij zo zijn vrienden redden.
D3D Buiten de lijnen, interactief bewegingsparcours
van ma 26 jan 2015 tot do 5 feb 2015 , Polyvalente Zaal CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Neem een kijkje in deze kijkkast … of zet een koptelefoon op en luister naar beweging. Ga je liever zelf aan de slag? Tijdens het bezoek ontpopt deze expositie zich tot een doe-plek waar je kan experimenteren met beweging. Zet je zintuigen scherp en laat je verrassen door deze andere kijk op dans! D3D staat voor ‘Dans 3 Dimensies’ en laat het publiek kennis maken met wat hedendaagse dans kan zijn.
iDrum!
di 27 jan 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Voor ‘iDrum!’ sleurt Percussive niet alleen een arsenaal aan trommels en bijzonder slagwerkgerief mee, maar ook tablets behoren voortaan tot het instrumentarium. ‘iDrum!’ is een visueel totaalspektakel waarin Percussive vette ritmes en humoristische acts naadloos synchroniseert met tabletgetokkel en topentertainment.
Neeland
van ma 2 feb 2015 tot di 3 feb 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
‘Neeland’ van Nic Balthazar is een verhaal over de even harde als hoopvolle zoektocht van jonge asielzoekers naar geluk. Gebaseerd op gesprekken met jonge asielzoekers, is ‘Neeland’ bewerkt tot muzikale vertelling.
Kapot
van ma 9 feb 2015 tot wo 11 feb 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
‘Kapot’ is een absurde, muzikale voorstelling. Met klank, licht, schaduw en lichaamstaal komt het huis tot leven. Eenvoudige dingen krijgen op een speelse manier een andere betekenis… Soms herkenbaar, soms absurd en soms lijkt het wel een cartoon.
ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is
van ma 23 feb 2015 tot di 24 feb 2015 , Exporuimte CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Toneelgezelschap luxemburg brengt een voorstelling met beeldende kunst en muziek in de hoofdrol. Via muziek en spel laat actrice Hanne Torfs de jonge toeschouwers begrijpen wat de fantasie of de inspiratie van de maker is. Zij prikkelt ook hún verbeelding bij het zien en beleven van abstracte kunst. Kom zelf kijken, zet je hoofdtelefoon op en ontdek een absurd universum van zingende elastieken.
Dit is wat ik mij herinner
van di 3 mrt 2015 tot wo 4 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
‘Dit is wat ik mij herinner’ gaat over de verdwijning van de 14-jarige Sofie en de reacties van haar omgeving hierop. De voorstelling gaat over onbreekbare banden, over rouw, maar bovenal, over het leven. Deze voorstelling wordt gespeeld door zeven jongeren en live begeleid door Nicolas Rombouts (Dez Mona).
dUb
van ma 9 mrt 2015 tot di 10 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
fABULEUS liet zich voor ‘dUb’ inspireren door het ‘dubben’, waarbij apart opgenomen geluiden onder filmbeelden worden gemonteerd. 14 jonge dansers zetten deze filmgeluiden om in een lichtvoetige, strak gedanste, perfect uitgevoerde bewegingsvoorstelling (met knipogen naar filmmaker Jacques Tati). Een ware uitputtingsslag.
vorige
|
pagina 3 van 4
|
volgende