getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • do 27 augustus 2015 RAAMAMBASSADEURSMaandelijks ontvang je een affiche om achter het raam van je huis of kantoor te hangen!
  • za 15 augustus 2015 JOE LOVANOZoals eerder aangekondigd, brengt John Scofield op 31 oktober een extra gast mee: Joe Lovano!
meer nieuws...
getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

scholen

pagina 1 van 4
|
volgende

Vol trots presenteren wij u ons cultuuraanbod voor het schooljaar 2015-2016.

Hieronder vindt u alle informatie over onze podiumvoorstellingen: praktische informatie en educatief materiaal (lesmappen, persartikels, filmpjes,…). 
Naast ons podiumaanbod bieden we een kwalitatief filmprogramma aan. Bij de films voorzien we lesmateriaal van Lessen in het Donker. Bij elke film kan u ook onze filmdozen INgeBEELD gratis uitlenen. 
Wilt u graag een film bijwonen die niet in het programma is opgenomen, dan kan u ons altijd contacteren. In overleg bekijken we wat mogelijk is.

Naast voorstellingen en films organiseren wij nog andere educatieve projecten:

-         een rondleiding ‘Achter de schermen van CC Zwaneberg
-         omkaderingen voor leerlingen bij voorstellingen en films
-         educatieve workshops voor kleuterleid(st)ers en leerkrachten 

Er is ook heel wat educatief materiaal van andere organisaties ter beschikking.

Met uw leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs kan u ook onze avondvoorstellingen bijwonen. Voor leerlingen hebben we een extra voordelige leerlingenprijs en per tien leerlingen is er een gratis ticket voor de begeleidende leerkrachten. Informatie over deze voorstellingen (inhoud, ticketprijs, inleiding, ...) vindt u in onze seizoensbrochure en op deze site. Uw keuze voor avondvoorstellingen kan u doorgeven voor 7 juni via debbie@zwaneberg.be.

Wilt u graag met uw klas inschrijven? Dat kan vanaf dinsdag 19 mei 2015 om 12.30 uur via het inschrijvingsformulier dat u dan terug vindt op de startpagina van onze website.

België - 2015 - Nederlands gesproken
di 22 sep 2015, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Wanneer eendenkuikens uit het ei kruipen, gaan ze meteen op zoek naar hun moeder. Pech voor Cathy! Ze krijgt voor haar 10de verjaardag een eendenei cadeau, maar het is haar beste vriendin Margaux die door het kuiken als moeder wordt uitgekozen. Maar Margaux kan niet voor het diertje zorgen. Ze zit in een rolstoel, en bovendien willen haar ouders het schattige beestje niet in huis. Wat nu?
Frankrijk - 2014 - Nederlands ondertiteld
ma 28 sep 2015, 13u15, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Leerkracht Mevr. Guéguen geeft les in een Lyceum in Créteil, niet zo ver van Parijs. Aan het begin van het schooljaar komt ze voor een klas te staan die op zijn zachts uitgedrukt als ‘moeilijk’ bekend staat. Mevr. Guégen laat zich echter niet afschrikken en schrijft haar klas in voor de projectwedstrijd ‘de kinderen en jongeren die slachtoffer werden van de holocaust tijden
Ik-Jij-Wij
van di 29 sep 2015tot zo 11 okt 2015, Exporuimte CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs, middelbaar
Tentoonstelling & forum over identiteit en interactie met de ander. Topwerken uit binnen- en buitenland van Francis Alÿs, Rineke Dijkstra, Sofie Muller, Nick Cave, Koen Vanmechelen, … helpen denken hierover.
Ik ben er even niet ...
di 29 sep 2015, 14u, Polyvalente Zaal CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
‘Ik ben er even niet ...’ is een spannend verhaal over verhalen, een meeslepende tocht door de boekenkast van Steven Gabriels. Zowel de klassiekers, als cultboeken en heel gekke boeken komen aan bod. En dit doorspekt met veel grappige verhalen.
Zweden - 2012 - Nederlands gesproken
wo 30 sep 2015, 10u, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
De makers van ‘Het kleine spookje Laban’ verrassen opnieuw met een ontwapenende en frisse tekenfilm over vriendschap en waarom het goed is om verschillend te zijn. Klassieke en pure animatie met oog voor detail en met liefde voor het vak gemaakt.
USA - 2015 - Nederlands ondertiteld
van ma 5 okt 2015tot wo 7 okt 2015, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs, middelbaar
Gefilmd met baanbrekende 3D technologie biedt deze film een nooit eerder vertoond perspectief op Afrika. Laat je meevoeren in deze epische zoektocht en reis mee naar de wonderbaarlijke kracht van een betoverend koninkrijk. Een productie van BBC Earth.
Kom mee, Leon!
van ma 19 okt 2015tot wo 21 okt 2015, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
‘Kom mee, Leon!’ is een woordeloze bewegingstheatervoorstelling voor de allerkleinsten op en rond een Italiaanse driewieler. Aan het einde mogen de kleuters zelf op verkenning, in en rond de Piaggio.
Wij/Zij
ma 19 okt 2015, 14u, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
Op 1 september 2004 vond in een stadje in de Kaukasus een gijzelingsactie plaats waarbij meer dan 1200 schoolkinderen werden vastgehouden door een groep gewapende terroristen. ‘Wij/Zij’ voert een jongen en meisje op die terugblikken op de drie gijzelingsdagen.
Cyrano
ma 26 okt 2015, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
‘Cyrano’ is een visueel luisterspel (soms in rijmvorm) dat het klassieke verhaal een fris, guitig en ontregelend cachet geeft. Het achterliggende thema - het door de maatschappij opgedrongen keurslijf van het schoonheidsideaal - heeft vandaag nog niets aan actualiteit ingeboet.
Frankrijk - 2003 - Nederlands gesproken
di 27 okt 2015, 13u30, Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Ergens ver weg op een heuvel woont een familie in een gezellige boerderij. De kikkers, die aan de voet van de heuvel wonen, voelen echter onheil aankomen. Een verschrikkelijke zondvloed zal 40 dagen op aarde teisteren. Het verhaal is een variant op de Ark van Noah met een ecologisch knipoogje waarin ook thema's als verdraagzaamheid en respect voor dieren primeren.
pagina 1 van 4
|
volgende