getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

laatste nieuws

  • ma 19 januari 2015 'DE BOXTROLLEN - 3D'CC Zwaneberg zou iedereen die op 18/1 naar 'De Boxtrollen - 3D' kwam kijken graag contacteren.
  • do 18 december 2014 RAYMOND VAN HET GROENEWOUD EN WOUTER DEPREZRaymond viert zijn 65ste verjaardag in The Boxz en Wouter Deprez komt opnieuw langs in CC Zwaneberg!
meer nieuws...
getflashplayer
Om deze widget te zien heb je een recentere versie van de Flash Player nodig.Klik hier om de laatste versie te installeren.

scholen

vorige
|
pagina 3 van 4
|
volgende

Vol trots presenteren wij u ons cultuuraanbod voor het schooljaar 2014-2015.

Hieronder vindt u alle informatie over onze podiumvoorstellingen: praktische informatie en educatief materiaal (lesmappen, persartikels, filmpjes,…).
Naast ons podiumaanbod bieden we een kwalitatief filmprogramma aan. Bij de films voorzien we lesmateriaal van Lessen in het Donker. Bij elke film kan u ook onze filmdozen INgeBEELD gratis uitlenen.
Wilt u graag een film bijwonen die niet in het programma is opgenomen, dan kan u ons altijd contacteren. In overleg bekijken we wat mogelijk is.

Naast voorstellingen en films organiseren wij nog andere educatieve projecten:

-         een rondleiding ‘Achter de schermen van CC Zwaneberg
-         omkaderingen voor leerlingen bij voorstellingen en films
-         educatieve workshops voor kleuterleid(st)ers en leerkrachten 

Met uw leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs kan u ook onze avondvoorstellingen bijwonen. Voor leerlingen hebben we een extra voordelige leerlingenprijs en per tien leerlingen is er een gratis ticket voor de begeleidende leerkrachten. Informatie over deze voorstellingen (inhoud, ticketprijs, inleiding, ...) vindt u in onze seizoensbrochure en op deze site. Uw keuze voor avondvoorstellingen kan u doorgeven voor 28 mei via veerle@zwaneberg.be.

Wilt u graag met uw klas inschrijven? Dat kan vanaf 20 mei om 12u30 uur via het inschrijvingsformulier dat u dan terug vindt op de startpagina van onze website. 

Hierbij alle praktische informatie.

D3D Buiten de lijnen, interactief bewegingsparcours
van ma 26 jan 2015 tot do 5 feb 2015 , Polyvalente Zaal CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Neem een kijkje in deze kijkkast … of zet een koptelefoon op en luister naar beweging. Ga je liever zelf aan de slag? Tijdens het bezoek ontpopt deze expositie zich tot een doe-plek waar je kan experimenteren met beweging. Zet je zintuigen scherp en laat je verrassen door deze andere kijk op dans! D3D staat voor ‘Dans 3 Dimensies’ en laat het publiek kennis maken met wat hedendaagse dans kan zijn.
Neeland
van ma 2 feb 2015 tot di 3 feb 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
‘Neeland’ van Nic Balthazar is een verhaal over de even harde als hoopvolle zoektocht van jonge asielzoekers naar geluk. Gebaseerd op gesprekken met jonge asielzoekers, is ‘Neeland’ bewerkt tot muzikale vertelling.
Kapot
van ma 9 feb 2015 tot wo 11 feb 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
‘Kapot’ is een absurde, muzikale voorstelling. Met klank, licht, schaduw en lichaamstaal komt het huis tot leven. Eenvoudige dingen krijgen op een speelse manier een andere betekenis… Soms herkenbaar, soms absurd en soms lijkt het wel een cartoon.
ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is
van ma 23 feb 2015 tot di 24 feb 2015 , Exporuimte CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Toneelgezelschap luxemburg brengt een voorstelling met beeldende kunst en muziek in de hoofdrol. Via muziek en spel laat actrice Hanne Torfs de jonge toeschouwers begrijpen wat de fantasie of de inspiratie van de maker is. Zij prikkelt ook hún verbeelding bij het zien en beleven van abstracte kunst. Kom zelf kijken, zet je hoofdtelefoon op en ontdek een absurd universum van zingende elastieken.
Dit is wat ik mij herinner
van di 3 mrt 2015 tot wo 4 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
‘Dit is wat ik mij herinner’ gaat over de verdwijning van de 14-jarige Sofie en de reacties van haar omgeving hierop. De voorstelling gaat over onbreekbare banden, over rouw, maar bovenal, over het leven. Deze voorstelling wordt gespeeld door zeven jongeren en live begeleid door Nicolas Rombouts (Dez Mona).
dUb
van ma 9 mrt 2015 tot di 10 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, middelbaar
fABULEUS liet zich voor ‘dUb’ inspireren door het ‘dubben’, waarbij apart opgenomen geluiden onder filmbeelden worden gemonteerd. 14 jonge dansers zetten deze filmgeluiden om in een lichtvoetige, strak gedanste, perfect uitgevoerde bewegingsvoorstelling (met knipogen naar filmmaker Jacques Tati). Een ware uitputtingsslag.
De Tip van je Tenen
di 17 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
‘De Tip van je Tenen’ neemt je mee in een mix van teksten, beeld en klank. Gekende en ongekende kindergedichten en verhalen, visuele poëzie en een nieuwe tekst van auteur Frank Adam dagen elkaar uit en brengen kinderen op een verrassende en prikkelende manier in contact met poëzie.
Frankrijk - 2013 - zonder dialogen
di 24 mrt 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters, basisonderwijs
Centraal in de film staat een lieveheersbeestje dat gescheiden wordt van zijn familie en door toeval bij een kolonie zwarte mieren terecht komt.
Zweden - 2013 - Nederlands gesproken
wo 1 apr 2015, 09u30 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, basisonderwijs
Johan woont met papa op een boot. Ver weg op zee houden ze zich schuil voor de verenkoning, een vreselijk monster dat Johans moeder heeft meegenomen. Op een dag is Johan alleen op het schip wanneer hij op de boordradio een noodoproep hoort van Bill, de oude hond: de verenkoning is in de buurt! Johan grijpt zijn kans. Kan hij eindelijk zijn moeder op het spoor komen? Een spannende reis!
De Steltenloper
van ma 27 apr 2015 tot wo 29 apr 2015 , Schouwburg CC Zwaneberg
scholen, kleuters
Een jongeman maakt van zijn kleine houten huisje metershoge stelten en trekt de wijde wereld in. Droom en werkelijkheid, realiteit en fantasie houden moeiteloos gelijke tred in deze woordloze kleutervoorstelling boordevol hedendaags dans- en figurentheater.
vorige
|
pagina 3 van 4
|
volgende