THEATER/WOORD

AFGELAST | Lieven Scheire

Live in Nerdland: DNA

Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie. Ruimtevaart, robotica en menselijke genetica zijn maar enkele van de gebieden die met grote stappen vooruit gaan. Lieven Scheire zoekt voor ons uit welke ontwikkelingen er staan te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijks leven binnen te treden. In deze theaterlezing heeft hij het over ons DNA en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.

Een lezing van Lieven Scheire, half wetenschapper, half mens, is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij je door de wonderlijke wereld van de fysica en natuurkunde en verbaast hij je met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

Je hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Hij weet als geen ander hoe hij een publiek moet boeien. Dankzij zijn ervaring als stand-upcomedian zal je zelfs als leek natuurkunde zonder meer interessant gaan vinden. Niet zonder gevaar overigens, de kans bestaat immers dat je na een lezing van vampier Scheire helemaal door fysica bent gebeten. Je bent gewaarschuwd.