HUMOR/THEATER/WOORD

Laura Van Dolron

Liefhebben

Valentijntip!

Een niet-wetenschappelijk onderzoek naar het enige wat er echt toe doet: liefhebben. In haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis zoekt Laura naar mensen die ons kunnen leren wat liefhebben is. Want écht liefhebben, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? In haar zoektocht komt zij steeds de dood tegen, want zoals in de bijbel staat blijkt waar: ‘sterk als de dood, is de liefde’. De antwoorden die zij vindt zijn soms hartverscheurend, dan weer hilarisch en doen je lachen door je tranen heen.

‘Liefhebben’ werd vanaf de première in 2014 lovend ontvangen door pers en publiek en speelt nog steeds door Nederland en België. De voorstelling werd “een cadeau”, “een warm bad” en “louterend” genoemd. In 2016 werd de tekst van ‘Liefhebben’ in boekvorm uitgebracht, met succes, want het boekje is inmiddels bijna aan zijn vijfde druk toe.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Ze doet op het podium wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. De pers noemde haar de vrouwelijke Woody Allen.