MUZIEK

Còig

In concert

De vier leden van Còig die ook individueel een mooie carrière hebben konden bij hun debuut in 2014 helemaal niet voorzien dat het zo een vaart zou lopen. Met hun derde cd ‘Rove’ bevestigde Còig zijn reputatie als een van de meest opwindende groepen uit Nova Scotia (Canada) van het ogenblik. Iedereen die ze ooit live aan het werk gezien heeft - van theaterpodia tot clubs en grote festivals - is vol van hun ontembare energie, muzikale kwaliteit en de unieke manier waarop traditionele muziek een hedendaagse invulling krijgt. Zoals gebruikelijk in de Keltische muziek gaat er veel aandacht naar de instrumentale nummers en de kippenvel-momenten worden zuinig opgespaard voor de vocale prestaties van Rachel Davis en Darren McMullen.

In Vlaanderen waren ze al te zien in oktober 2015 (cd ‘Five’) en december 2017 (cd ‘Carols’). In februari 2019 zullen ze - met nieuwe cd - te gast zijn in 13 cultuurcentra waarmee ze tegemoetkomen aan de vraag van hun fans.

“Còig toont zoveel respect voor de traditie die ze met een verbazende “drive” tot leven brengen voor de huidige generatie.” - Phil McIntyre, New England Celtic Arts