MUZIEK

The infamous Roots Rielemans family orchestra & BlissCraft

Dubbelconcert

Het spiksplinternieuwe duo BlissCraft brengt sfeervolle ‘softpop’ met een repetitief en groovy karakter. Door de ongewone combinatie van piano en drums creëren Christine Carré en Filip Van Laer een heel eigen sound. Samples, loops en bas zorgen voor extra diepgang en variatie. Het repertoire bestaat uit eigen originele composities en bestaande popsongs van o.a. Radiohead, Ben Howard, Tori Amos … Het is een spel van klank , kleurrijke harmonieën, lyrische melodieën die voortgestuwd worden door een wervelwind aan ritmische pulsen. Laat je betoveren en meenemen naar idyllische plaatsen!

Maak vervolgens kennis met de meest intrigerende familie van deze tijd: The infamous Roots Rielemans family orchestra. Eduard, Gerardo, Josephine, Hermine en Joseph. Dat zijn de vijf gezinsleden en nakomelingen van Roots Rielemans. De vijf hebben jarenlang ervaring in solo- & gezamenlijke projecten en in afzonderlijke verwezenlijkingen: The broken circle breakdown, The pink flowers, Billy & Bloomfish, om er maar enkele te noemen.

Met hun eerste album ‘Time of day’ plaatst The infamous Roots Rielemans family orchestra zich meteen naast de allergrootsten. Ze kregen hiervoor immers hulp van niemand minder dan Grammywinnaar Malcolm Burn: producer, mixer en muzikant van onder meer Emmylou Harris, Bob Dylan, The Neville Brothers en Chris Whitley.