THEATER/CIRCUS/SPEKTAKEL

Rode Boom

Cerebro

In ‘Cerebro’ nodigen Matthieu Villatelle en Kurt Demey ons uit om na te denken over onze overtuigingen en waarop we ons vertrouwen bouwen. Tegelijkertijd ontcijferen ze samen met het publiek onze gedragingen en gewoontes om een meer intuïtievere manier van leven voor te stellen waardoor onze competenties op verschillende domeinen toenemen.

Er zijn tegenwoordig nieuwe mentale technieken die op verschillende gebieden worden ingezet (zoals in de politiek of de marketing) voor manipulatieve doeleinden. Het leren van deze methoden blijft echter nogal vertrouwelijk terwijl hun effecten spectaculair kunnen zijn. 

“En als we u nu eens onthullen wat normaal verborgen blijft?” Het speciale van Cerebro is dat het mentalisme niet meer in de handen van ‘de mentalist op de scène’ blijft. Het zijn de toeschouwers zelf die ermee op een directe manier gaan experimenteren. Deze interactieve voorstelling neemt je mee in een wervelwind vol met verrassende ervaringen, die je nieuwe lichamelijke en geestelijke capaciteiten zal laten ontdekken. 

Coproducties: a Villette, l’ECAM Kremlin-Bicêtre
Partners: l’Espace Périphérique, l’Hectare Vendôme, le Silo, la Ferme du Buisson, Animakt, Boussy Saint-Antoine, Theater op de Markt
Concept, spel, scenografie: Matthieu Villatelle, Kurt Demey
Regie en medeschrijver: Kurt Demey
Muziek: Chkrrr
Creatie licht: Yann Struillou 
Techniek: Fabien Gruau
Cerebro is een project van Matthieu Villatelle dat geregisseerd werd door Kurt Demey.
Met hulp van de Vlaamse Overheid.