THEATER/KLASSIEK/DAGPROGRAMMA

Don Juan

DESCHONECOMPANIE

Drie acteurs, een zangeres en een pianist breken Mozarts opera ‘Don Giovanni’ helemaal open en mixen schaamteloos met live vertalingen en tekst uit Molière’s ‘Don Juan’.

Iemand is er in geslaagd om, in vrede met zichzelf, steeds te volgen wat zijn lusten hem ingeven. Anderen leven met een ander idee over de liefde. Toch dringt zo iemand binnen in je leven, in je bed, op je huwelijksdag, in je idee van eeuwige trouw.

Vijf jonge spelers buigen zich over Molières ‘Don Juan’, Mozarts opera ‘Don Giovanni’ en Lorenzo Da Ponte’s libretto. Ze proberen hun standpunt over de liefde te achterhalen en muzikaal te delen met wie luisteren wil.

Door de snelle opeenvolging van een vertalende theatertaal, een jonge groep mensen die opera openbreekt, lichtvoetige verkleedpartijen en misverstanden, aria's van verstilde emotionele momenten en indrukwekkende ensembles, wil DESCHONECOMPANIE opera's toegankelijk maken voor een breed publiek.

“Een voorstelling als deze Don Juan kan heel goed dienen als introductie in opera voor een nieuw en jong publiek. Maar juist ook voor wie, zoals uw recensent, na een stuk of zeven verschillende Don Giovanni-versies in een jaar tijd even genoeg denkt te hebben van de opera is Don Juan de herontdekking van een oude liefde.” - François van den Akker, Operamagazine Nederland

“Don Juan toont hoe opera straf kan glanzen zonder dat er ook maar één flinter bladgoud op of naast de scène te bespeuren is.” - Els Van Steenberghe, Knack Focus

Regie en concept: Tom Goossens
Muzikale leiding: Wouter Deltour
Spel: Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Carine van Bruggen, Celine Debacquer
Piano: Wouter Deltour
Beeld: Yannis Gutmann
Grafische vormgeving: Wouter De Boeck
Foto's: Yuri van der Hoeven
Techniek: Johannes Ringoot, Gilles Pollak
Mentor: Wannes Gyselinck, Kris Van Trier
Dramaturgisch advies: Raphaël Vandeweyer
Kostuum: Marij de Brabandere

 • VR 18/01/2019 - 13:30 VERKOOP GESLOTEN
 • VR 18/01/2019 - 20:00 VERKOOP GESLOTEN
 • 1 uur 30 min.
 • Basisprijs € 16
  Vriendenprijs € 12,50
  Namiddagvoorstelling € 8
  VTK € 3,20
  VTK namiddagvoorstelling € 1,60
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Onder het label ‘Circuit X’ selecteert een deskundige jury elk jaar de meest veelbelovende jonge generatie podiumtalent. De cultuurcentra van ’t PACT tonen samen vier van de geselecteerde voorstellingen. Je kan via Cultuurcentrum Zwaneberg ook tickets kopen voor de voorstellingen bij de collega’s van ’t PACT!

  Deze voorstelling speelt ook in cc 't Getouw in Mol op 14 maart 2019 om 20.15 uur. 

 •