THEATER

Kuzikiliza

Skinfama, KVS & ARSENAAL/LAZARUS

'Kuzikiliza' brengt drie zeer verschillende mannen op de planken die samen een toespraak willen houden. Voor hen steunt ideale communicatie, die ze tot doel stellen, op drie elementen: tekst, klank, en beweging. De mannen vullen elkaar aan: ze hebben elk één element als talent. Maar desondanks betekenen die verschillende talenten ook hun schaduwzijde.

'Kuzikiliza' (“zich laten horen” in het Swahili) is een meertalige, interdisciplinaire voorstelling die communicatie en haar mechanismes doet wankelen. Het vertrekpunt van Pitcho Womba Konga was de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 13 juni 1960, een speech die tot op vandaag actueel is. Want schuilt achter de onafhankelijkheid van een land niet de ontvoogding van een heel volk, en achter de ontvoogding van een volk niet de onafhankelijkheid van ieder mens? Hoe verzoenen we heden en verleden terwijl het dekolonisatieproces nog volop aan de gang is?

“Juist door de tweedimensionale clichés ‘dekolonisatie’ en ‘Lumumba’ over elkaar te schuiven, creëert de voorstelling een driedimensionaal beeld dat verbanden toont tussen het toen & daar en het hier & nu, uitlopend op het spil-moment: Lumumba’s memorabele onafhankelijkheidsrede.” - rekto:verso

 • DI 29/01/2019 - 20:15 VERKOOP GESLOTEN
 • 1 uur
 • Basisprijs € 16
  Vroegboekkorting (tot 3/6/2018) € 14
  Basisprijs -26j. € 10
 • Organisatie - cultuurhuis de Warande
 • de Warande
  Warandestraat 42
  2300 Turnhout
 • Onder het label ‘Circuit X’ selecteert een deskundige jury elk jaar de meest veelbelovende jonge generatie podiumtalent. Via Circuit X kan je nieuw werk leren kennen van hoge kwaliteit. De cultuurcentra van ’t PACT tonen samen alle vijf geselecteerde voorstellingen. Je kan via Cultuurcentrum Zwaneberg ook tickets kopen voor de voorstellingen bij de collega’s van ’t PACT!

 •