WOORD

De Persclub

Kritische Kempense journalisten, ambitieuze politici en een livepubliek. Een mix die gegarandeerd vuurwerk oplevert, zeker een aantal weken voor de lokale verkiezingen. De Persclub strijkt op zondag 9 september neer in De Casteleer in Kasterlee, in het hartje van de Kempen. Op de agenda onder meer de centen, de provincies en de jeugd. Moet de Kempen als regio zich niet verdapperen?

De centen: financieel expert Pascal Paepen onderzoekt de gemeentelijke boekhoudingen. Waar stegen de gemeentebelastingen tijdens de afgelopen legislatuur en wie heeft vandaag een lagere schuld per inwoner dan zes jaar geleden? En wie zijn de beste en de slechtste leerling van de Kempense klas?

De provincies: zondag 14 oktober kiezen we niet alleen een nieuwe gemeenteraad, ook voor de provincie Antwerpen dienen we bolletjes aan te stippen. Maar de politieke partijen zijn het zelf niet eens over het nut van dit bestuursniveau. Dat vertaalt zich ongetwijfeld in een pittige discussie onder leiding van voormalig Wetstraat-journalist Guy Tegenbos.

De jeugd: naïeve wereldverbeteraars, opportunistische zakkenvullers of enthousiastelingen met het hart op de goede plaats? Welke jongere laat zich vandaag nog vrijwillig overhalen om plaats te nemen op een politieke lijst? Knack-journalist Jef Van Baelen legt drie jeugdige politici in de dop het vuur aan de schenen.

Voor een streep livemuziek zorgt Jo Hermans, drijvende kracht achter de Kempenzonen feat. Daan, Mauro & Willy Sommers. Want wat doe je nog na een passage op Pukkelpop? De presentatie van de Persclub is in handen van Radio 2-stem Vanessa Van Hove.

Ook voor deze verkiezingsspecial is de toegang tot de Persclub helemaal gratis. De Persclub is een organisatie van ’t Pact, het samenwerkingsverband tussen de cultuurcentra van Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mol en provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout.

  • ZO 09/09/2018 - 10:30
  • 1 uur 30 min.
  • Toegang gratis
  • Organisatie - ’t Pact, het samenwerkingsverband van cc ’t Schaliken Herentals, CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg, CC De Werft Geel, cc ’t Getouw Mol en De Warande Turnhout
  • De Casteleer
    Pastorijstraat 38
    2460 Kasterlee
  •