expo EXPO

Kelly Donckers

Food Suppliers

Kelly Donckers behaalde in 2017 een bachelor audiovisuele media (afstudeerrichting Fotografie) aan de Karel de Grote Hogeschool.

Tijdens haar opleiding ontdekte ze al snel dat documentaire fotografie haar passie was. Het opgaan in de omgeving, het observeren en onderzoeken van haar onderwerp: dit was helemaal haar ding.

Voor haar eerste documentaire reeks ‘Food Suppliers’ haalde ze inspiratie uit het boek ‘De Hongerige Stad’ van Caroline Steel dat zich buigt over de vraag hoe voedsel ons leven vormt. Het is een thema dat Kelly al langer boeit; zij groeide op in Brecht in de Antwerpse Noorderkempen, omringd door groen en de daarbij horende land- en tuinbouw. Ze geraakte geïnteresseerd in de mensen die vanuit het buitenland naar België komen om te werken in de groenten- en fruitteelt.

Kelly nam contact op met VW-tuinderijen, een grote tomatenkweker in Loenhout. De familie Vermeiren bracht haar in contact met Mariusz en Alina, een koppel uit Polen dat al enkele jaren in België werkt. Kelly kwam terecht in een vriendelijk en open gezin van hardwerkende mensen.

Met ‘Food Suppliers’ wil de fotografe komaf maken met vooroordelen en racisme jegens mensen zoals Mariusz en Alina.

 • VR 11/01/2019 tot DI 05/02/2019
 • Vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het gebouw.
 • Toegang gratis
 • Traphal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •