expo EXPO

Stephanie Vandeput

Notes on Kitsch: Cruise

Als fotograaf en kunstenaar heeft Stephanie Vandeput een voorliefde voor kitsch. In haar reeksen 'Notes on Kitsch' onderzoekt ze wat er achter deze wereld van glamour en glitter schuil gaat. Grappig en glossy staan tegenover droef en melancholisch.

Humor vormt een belangrijk onderdeel van haar fotografie. Verhalen vertellen met een knipoog. Zo zet ze de toeschouwer aan tot kritisch kijken zonder belerend te worden. Het zijn kleurrijke en vrolijke taferelen met een zekere tristesse. Overal is er een ‘unheimlich’ gevoel aanwezig. Je zou willen lachen maar toch voel je je ongemakkelijk als je er naar kijkt. Het zijn verslagen van de westerse wereld.

Deze thema’s komen terug in heel haar oeuvre. Bij de documentaire reeks 'Cruise' ligt de nadruk op een wereld die gecreëerd wordt om de 'reële' wereld te vergeten. Vakantiegangers worden ondergedompeld
in een pretpark van eten en amusement. De toeristen, decors en strandbeelden geven de kijker een glimp van de kitsch en de surrealistische wereld die cruisen inhoudt.

 • MA 03/02/2020 tot DI 03/03/2020
 • Vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het gebouw.
 • Toegang gratis
 • Traphal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •