te gast THEATER
Vanaf 9 jaar

Het Prethuis

Brasschaatse Huisvrouwen (The rich and famous)

De ticketverkoop voor deze voorstelling is gesloten. Er zijn vanavond nog tickets verkrijgbaar aan de gastenkassa in de inkomhal.

Brasschaat is sinds enige tijd een vrouwenclubje rijker. Vijf ‘vriendinnen’ (te situeren in hogere kringen) besluiten elke maand bij elkaar over de vloer te komen om te klinken op hun ‘oprechte’ vriendschap. Bedoeling is dat de vrouw des huizes voor een meerwaarde moet zorgen in de vorm van een ‘interessante’ gast. Vanavond is het de beurt aan Kirsten Godevaart (vrouw van een invloedrijke antiquair). Ze is in haar nopjes want haar mystery guest, daar kan geen enkele ‘vriendin’ aan tippen. En wat blijkt, Octavia heeft niet gelogen! Het blijkt een man te zijn met internationale allure: Ronn Moss. De vrouwen weten niet wat hen overkomt, ook de (verfijnde) ober is lichtelijk in shock. Hoe heeft Octavia dit kunnen klaarspelen?

‘Brasschaatse Huisvrouwen’ is een heerlijke decadente komedie. Sprankelend als de beste champagne met vuurwerk tussen de verschillende ‘vriendinnen’ die, als puntje bij paaltje komt, elkaar het licht in de ogen niet gunnen. En zeker als een internationale ster hun pad kruist.

Het Prethuis kan voor deze komedie rekenen op een uitmuntende en verrassende cast! Internationale ster Ronn Moss (Ridge uit ‘The Bold and the Beautiful’) was zeer enthousiast over de eerste run en was ook vragende partij voor een herneming. Hij is in elk geval goed omringd door een Vlaamse topcast: Myriam Bronzwaar, Leen Dendievel, Katrien De Becker, Martine De Jager, Debbie Crommelinck en Guillaume Devos.

Reacties in de pers:

“Humor tot de laatste seconde”
“‘Brasschaatse Huisvrouwen’ is een komedie die ons nog lang zal bijblijven, een absolute aanrader”
(knack.be)

“‘Brasschaatse Huisvrouwen’ moet je zeker gaan kijken”
(Het Laatste Nieuws)

“‘Brasschaatse Huisvrouwen’ is een topper”
(De Showbizzsite)

“Actrices die stralen!”
(Gazet van Antwerpen)

Productie: Het Prethuis
Tekst en regie: Jeroen Maes
Cast: Ronn Moss, Myriam Bronzwaar, Leen Dendievel, Katrien Debecker, Martine De Jager, Debbie Crommelinck en Guillaume Devos 

 • DO 14/04/2022 - 20:00 VERKOOP GESLOTEN
 • 1 uur + pauze + 55 min.
 • Basisprijs € 26
 • Organisatie - Het Prethuis vzw
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Je kan deze voorstelling enkel bijwonen op vertoon van je Covid Safe Ticket, via de qr-code in de CovidSafe.be app of op papier.

 •