te gast THEATER

Het Prethuis

Brasschaatse Huisvrouwen (The rich and famous)

Brasschaat is sinds enige tijd een vrouwenclubje rijker. Vijf ‘vriendinnen’ (te situeren in hogere kringen) besluiten elke maand bij elkaar over de vloer te komen om te klinken op hun ‘oprechte’ vriendschap. Bedoeling is een inspirerend avondje uit waarbij de vrouw des huizes voor een meerwaarde moet zorgen in de vorm van een ‘interessante’ gast, passend bij hun stand weliswaar. De ene wil natuurlijk niet onderdoen voor de andere. Vanavond is het de beurt aan Kirsten Godevaart (vrouw van een invloedrijke antiquair). Ze is in haar nopjes want haar mistery guest daar kan geen enkele ‘vriendin’ aan tippen. Eenmaal iedereen gearriveerd en van champagne voorzien beginnen de speculaties.

En dan komt het moment suprème … Octavia heeft niet gelogen! Het blijkt een man te zijn met internationale allure (Ronn Moss, ‘Ridge’ uit ‘The bold and the beautiful’). De vrouwen weten niet wat hen overkomt, ook de (verfijnde) ober is lichtelijk in shock. Hoe heeft Octavia dit kunnen klaarspelen?

‘Brasschaatse Huisvrouwen’ is een heerlijke decadente komedie. Sprankelend als de beste champagne met vuurwerk tussen de verschillende ‘vriendinnen’ die, als puntje bij paaltje komt elkaar het licht in de ogen niet gunnen. En zeker als een internationale ster hun pad kruist.

Deze voorstelling ging in première op 8 september 2017 en werd door pers en publiek zeer enthousiast onthaald. In Theater Elckerlyc te Antwerpen stond deze voorstelling 3 weken voor volle zalen daarna volgde een korte toer. Maar de vraag bleek groter dan het aanbod. Daarom besloot Het Prethuis deze ‘hit’-komedie te hernemen, dit ook onder impuls van Ronn Moss zelf! Hij was zeer enthousiast over de eerste run en was ook vragende partij voor een herneming langsheen de Vlaamse theaters.

Auteur:  Jeroen Maes
Acteurs: Ronn Moss, Katrien Debecker, Guillaume Devos, Martine De Jager, Myriam Bronzwaar, Kader Gürbüz, Leen Dendievel