MUZIEK/VOLWASSENEN/KINDEREN

Festival Special

Festival Special is een festival dat open staat voor iedereen, maar wordt laagdrempelig gehouden voor mensen met een beperking. Het festival gaat al enkele jaren door in en rond CC de Werft te Geel. Op donderdag 13 juni 2019 organiseren we een extra dag in Heist-op-den-Berg!

Op het buiten- en binnenpodium worden tal van artiesten verwacht. Maar ook naast het podium valt heel wat te beleven: lasershooting, Human Whack a Mole, workshops, randanimatie met een fotobooth, kapsalon, neptattoos … Ook festivalcatering zal niet ontbreken, met een friet- en ijsjeskraam.
Voor ieder wat wils!

Welke artiesten kan je verwachten?

pIE p.KLEIN (kiosk) - 9u30 - 10u30
The Kids (Blauwe zaal) -10u30 - 11u30
Mystery Shoppers (buiten) - 11u30 - 12u30
Bollaert & Melaerts (kiosk) - 12u30 - 14u00
Band of Musos (Blauwe zaal) - 14u00 - 15u30
Steven Goegebeur - presentatie
 

Ze spelen al 15 jaar lang cabaretpunk. pIE p.KLEIN (spreek uit: pie pee klein) brengt eigen Nederlandstalige nummers in een ongewone bezetting: akoestische gitaar, 2 trompetten, bas, piano, accordeon, percussie en veel zang. De genres? Pop, kleinkunst, ska en cabaret, met vleugen techno, tango, funk, folk en house. Hun strakke en melodische deuntjes blijven hangen in je hoofd. Hun Nederlandstalige teksten zijn geschift en grappig, vol woordspelerij en waarheid. pIE p.KLEIN was al twee keer halve finalist van de Nekkawedstrijd en speelde samen met o.a. The Levellers, Bart Peeters, Axelle Red, Urbanus & De Fanfaar, Gers Pardoel, Paul Michiels, Meuris, De Mens ... 


The Kids bestaan al meer dan veertig jaar.  Veertig jaar tegen de schenen stampen van al wat de norm is, je moet het maar doen! Met klassiekers als ‘There Will Be No Next Time’, ‘Fascist Cops’ en ‘I wanna get a Job in the City’ op de kerfstok werd de status ‘Belpop-iconisch’ al jaren verzilverd en van sleet of sleur is er na vier decennia punk en anarchie nog steeds geen sprake. Bloody Belgium! No Monarchy! Here are The Kids!


Mystery Shoppers is een vrolijke bende muzikanten met o.a. Eric Baranyanka die hun winkelkar vullen met instrumenten, versterking, en vooral veel fun! Ze lopen ’s middags rond op het festival en brengen grote en kleine klassiekers in een bezetting van zang/gitaar, percussie en saxofoon/fluitjes!


Ambiancebeesten bij uitstek zijn Filip Bollaert en zijn wijze meester: gitarengek Eric Melaerts. Bollaert & Melaerts brengen eveneens klassiekers, maar natuurlijk maar ook wat vergeten pop pareltjes. Kunde en kierewieterij, buiten op het Cultuurplein!


Een ‘Muso’ is een bezetene van muziek, ofwel een muzikant of muziekliefhebber in hart en nieren. Band Of Musos is een ambiancegroep rond Eric Melaerts, die als gasten Hugh Kanza (prachtige stem en dansmachine) en Ben Crabbé (presentator van ‘Blokken’, maar ook professionele ‘Kreuner’) meebrengt. Men zal de vibes voelen – en niet meer kunnen stilstaan in de Blauwe zaal.