schoolvoorstelling THEATER/MUZIEK

Malou van Sluis

VaarWel

Instappers en 1e kleuterklas

‘VaarWel’ is een beeldende muziektheatervoorstelling. Een muzikaal, kleurrijk en fantasievol onderwateravontuur dat jong en oud op het puntje van hun stoel laat balanceren.

Een groot leeg strand, een zee die golft en klotst. De wind waait de mensenstemmen weg. Een onverwachte ontmoeting met een zeebeest dat spettert en briest. We vieren de vriendschap, al is het maar voor even. Tot je weer moet gaan. Vaar Wel!

‘VaarWel’ is geïnspireerd op het prentenboek ‘De kleine walvis’ van Benji Davies en is een fantasierijke voorstelling over verlangens voelen, en missen moeten. Over vrienden vinden en afscheid nemen.

Eerder maakte Malou de succesvolle voorstelling ‘In de verte’ i.s.m. Judith Sleddens dat geselecteerd werd voor het Theaterfestival 2016.

Nadat ze bij de première van haar nieuwste voorstelling 'VaarWel' een 5 sterren-recensie kreeg, won ze ook het kindertheaterfestival Spekken in Gent. De (kinder)jury vond het "Een pareltje met veel mooie beelden en effecten.

Je kreeg het gevoel dat je van begin af aan als het ware wordt meegezogen in de voorstelling. Prachtig om te zien hoe je van niks vertrekkend een mooie wondere wereld kan creeëren”.

“Malou kan als geen ander met weinig woorden, middelen en mooie bewegingen de kinderen meenemen op een wonderlijke reis… Haar voorstellingen zijn inhoudelijk sterk en hebben een hoge spelkwaliteit.” - Ingrid Wolff, artistiek leider Festival 2 Turven Hoog

Concept, idee, spel: Malou van Sluis
Muziek, spel: Maarten Zaagman
Regie: Frederieke Vermeulen
Decor, kostuum: Eva Jongen