schoolvoorstelling EXPO

[H]echt

Interactieve rondleiding en workshop rond het thema ‘hechten’

3e, 4e en 5e leerjaar

Een tentoonstelling bezoeken, hoe doe je dat? Wat is kijken? En als je kijkt, zie je dan ook? Kan je kunstwerken ruiken? Kan je iets voelen zonder het aan te raken?

Beeldend kunstenaar Samuel Vanderveken drukt in deze tentoonstelling uit wat ‘hechting’ voor hem betekent. Voor hem gaat het over iets uitdrukken wat niet met woorden gezegd kan worden. ‘[H]echt’ wordt een expo waar je de tijd voor moet nemen, tijd om er te zijn en een band aan te gaan met het kunstwerk. Hij zocht daarvoor kunstenaars die puur beeldend werken: Katleen Vinck, Suleika Van der Jeugdt, Evelien Gysen, Peter Rune Christiansen (D) en Mikkel Olaf Eskildsen (DK).

Na het bezoek aan de tentoonstelling gaan de leerlingen, o.l.v. Lies Jacobs, letterlijk aan de slag met het thema ‘hechten’. Met verschillende materialen gaan ze op zoek naar hoe ze dingen met elkaar kunnen verbinden. Ze zullen aan den lijve ondervinden dat dat best moeilijk is. Want lang niet alles laat zich zo maar lijmen. Onder het motto ‘wie plakt die vindt’ dragen ze bij aan een interactief kunstwerk. Dit werk zal gedurende de expo te bekijken zijn.

Het werk zal blijven groeien, dwars doorheen de muren van CC Zwaneberg, steeds op zoek naar nieuwe verbindingen …

Lesgeefster: Lies Jacobs