schoolvoorstelling FILM

Monky

Nederlands gesproken

3e en 4e leerjaar

Op een dag vindt de elfjarige Frank een echte aap in de tuin. Hij noemt zijn nieuwe vriend Monky. De komst van de aap zorgt voor veel opwinding en plezier, maar maakt ook een stil verdriet terug wakker. Het duurt immers niet lang voor Frank beseft dat Monky niet toevallig in hun tuin terecht kwam. De zoektocht naar antwoorden sleept het hele gezin mee op een aangrijpend avontuur dat hen tot diep in de jungle van Thailand voert.

Een film vol grappige, kleurrijke personages, die ons toch uitdaagt om met andere ogen te kijken naar rouw en verwerking. In deze rollercoaster van emoties zijn schattige aapjes de ultieme charme-factor die een ernstig thema licht verteerbaar maken.  

Acteurs: Sofia Bach, Ing-Marie Carlsson, Eric Ericson
Regisseur: Maria Blom

 • DI 26/11/2019 - 09:30 loting van 15 mei om 9 uur
  tot 23 mei om 17 uur
 • DI 26/11/2019 - 13:30 loting van 15 mei om 9 uur
  tot 23 mei om 17 uur
 • WO 27/11/2019 - 09:30 loting van 15 mei om 9 uur
  tot 23 mei om 17 uur
 • 1 uur 26 min.
 • Basisprijs € 4
  Filmworkshop € 95 / filmworkshop
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Omkadering: lesmap en filmworkshop 

  Filmworkshop: We monteren onszelf in een film en leren hoe je kan acteren met iemand die eigenlijk niet bestaat.
  Frank krijgt een nieuwe vriend: Monky, de gibbon aap. De rol van Monky werd niet gespeeld door een echte aap, hij werd in de computer gecreëerd. Het was een hele uitdaging voor de acteurs om te acteren met ‘iemand’ die eigenlijk niet op de set aanwezig was. In film kan je gelukkig veel suggereren. Dat is precies wat wij ook zullen doen ...
  In deze workshop verdiepen we ons in het productieproces van de film. We ontdekken hoe het aapje Monky werd gemaakt. We onthullen de acteertrucs die je helpen om op Monky te reageren. Vervolgens maken we een storyboard voor een korte scène waarin Monky meespeelt. Met de iPad in de aanslag toveren we zelf een kort filmpje!
  De workshop gaat door na de film op een datum in overleg met de school. Praktische afspraken worden in juni 2019 gemaakt.

 • 01/05/2019 -  Filmmagie
  Interview met de regisseur en actrice Klik hier voor het artikel
 •