schoolvoorstelling MUZIEK

Zonzo Compagnie

THELONIOUS

3e, 4e, 5e en 6e leerjaar

‘THELONIOUS’ is een voorstelling waarin de muziek en de figuur van een legendarische jazzmuzikant Thelonious Monk centraal staan. Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours en maakt daarbij even grillige muziek, vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Het kon hem er weliswaar niet van weerhouden uit te groeien tot “The High Priest of Jazz” met tal van jazzstandards op z’n naam.

Livemuziek en videobeelden betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Spring mee op deze beboptrein met het “Genius of Modern Music” en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!

Met Simon Segers, Fulco Ottervanger en Lieven Van Pée van het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren.

"... in ‘THELONIOUS’ draait het niet om feiten, het draait helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt." - Ines Minten, De Standaard ****

"In de voorstelling ‘THELONIOUS’ zijn woorden overbodig en spreekt de muziek voor zich. Jazz bereidt kinderen voor op een leven vol verrassingen." - Lilith Geeraerts, De Morgen

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP en De Grote Post. Met de steun van Vlaanderen en het Creative Europe Programme van de Europese Unie.

Regie: Benjamin Vandewalle
Drums: Simon Segers
Toetsen: Fulco Ottervanger
Bas: Lieven Van Pée
Video: Nele Fack/Studio Sandy
Technisch ontwerp: Pieter Nys
Kostuums: Johanna Trudzinski
Techniek: Steven Bontinck