schoolvoorstelling THEATER

Aïcha Cissé, Aminata Demba & Frédérique Lecomte / KVS, Théâtre & Réconciliation

Dis-moi wie ben ik

3e en 4e jaar

In een wervelwind van korte scènes nemen Aïcha Cissé en Aminata Demba, twee jonge actrices van Afrikaanse afkomst, je mee in de zoektocht naar hun identiteit. Dis-moi wie ik ben is een speels zelfportret van de zogenaamde ‘tweede generatie’.

De ouders van Aïcha en Aminata migreerden vanuit Mali en Senegal naar België. De diamanthandel bracht hen van West-Afrika naar Antwerpen. Ze kwamen niet om te blijven, maar het leven besliste er anders over en hun kinderen groeiden in België op.

Als tweede generatie hebben Aïcha en Aminata allerlei vragen, de eerste generatie geeft maar weinig antwoorden. Dus sprokkelen ze feiten en fictie samen om het verhaal van hun ouders te vertellen - en daarmee hun eigen verhaal. 
Voor de één is hun verhaal een feest van herkenning, voor de ander biedt het een verfrissende inkijk in het leven van jongeren die navigeren tussen verschillende culturen. Een aanstekelijke voorstelling.

"Het is een verhaal dat je al lachend doet schrikken van dat nog steeds zo aanwezige racisme in onze samenleving." - Knack Focus ***

"Een aanwinst voor nog vele jaren." - De Standaard

"Puur, onversneden spelplezier. Over een gevoelig onderwerp, maar juist daarom zo knap." - TAZette

Spel: Aminata Demba, Aïcha Cissé
Regie: Frédérique Lecomte
Dramaturgie: Kristin Rogghe
Tekst: Frédérique Lecomte, Kristin Rogghe, Aminata Demba, Aïcha Cissé
Productie: Kvs Coproductie T,Arsenaal Mechelen/Gen2020, Théâtre & Réconciliation (Franstalige Versie)
In samenwerking met Mestizo Arts Festival