te gast MUZIEK

Mira

Heilig Hart

‘Heilig Hart’ is het vijfde album van zangeres Mira.

Ook deze plaat is weer een collectie oerdegelijke, spitsvondige Nederlandstalige popsongs.

Fris van klank, poëtisch van vorm en inhoud. Voldoende universeel om herkenbaar te zijn, concreet genoeg om pijn te doen.

Mira neemt plaats op haar vertrouwde plek achter de piano. Ze laat zich omringen door Juno Kerstens op cello en Anneleen Boehme op contrabas. Een compact, krachtig muzikaal trio.

Geen noot te veel of te weinig. De thema’s van de songs zijn weerom uit het leven gegrepen: een koppel dat elkaar kwijt raakt in het stof van hun verbouwing, de welluidende vraag hoe grootmoeder het deed met zeven kinderen in huis en hoe het niet altijd evident is om ruimdenkend te zijn. Over vrienden die vreemden worden, over vreemden die vrienden worden. Over luisteren naar het hart. Ook wanneer dat zichzelf tegenspreekt. Of zwijgt in alle talen. Het hart als botsbal en enige gids voor een zinvol leven.

Doordachte teksten met een (al dan niet blijde) boodschap. Een glasheldere stem op een bed van inventieve piano- en strijkersarrangementen. Met als kers op de taart een machtig verfijnde driestemmigheid.

Hallelujah!

 

hart

geheiligd zij uw naam

alle instagrammers ten spijt

hun foto’s zijn mooi

ik volg alleen u

hart, heilig hart

moge u groot zijn

en overstromen van liefde

spreek in al uw talen

roep door elkaar

zing in koor

zwijg

ik luister

Met: Mira Bertels (piano, zang), Anneleen Boehme (contrabas, zang), Juno Kerstens (cello, zang)

Geluid: Bart Deckers

Licht: Sander Salden