expo EXPO

PUNT.KOMMA, en het gaat vooruit

Grafische Vormgeving en Illustratie

Doorheen de jaren zijn er heel wat visies en stijlen aan bod gekomen in de Heistse Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten. Deze expo brengt de evolutie van hun beeldtaal. Naast werk van vroeger willen zij vooral hun nieuwe visie te tonen! Ze is het resultaat van de wisselwerking tussen tekentechnieken, de grafische verwerkingen en fotografische technieken en tonen het nieuwe gelaat van ‘Grafische Vormgeving en Illustratie’.

Workshops, waarin grafische technieken, digitale skills en fotografie … aan bod kwamen, liggen aan de basis van deze expo. De getoonde werken zijn een neerslag van hun vernieuwde visie en geven meteen ook aan hoe zij zich in de toekomst willen profileren. De verdere uitwerking en uitdieping zal gebeuren tijdens de lessen aan de academie en onder begeleiding van het nieuwe team.

Het team (Jolien Janssens, Rita Laureys en Leen Van den Meutter)  krijgt zo meteen de kans zich kenbaar te maken aan het brede publiek.

Mede dankzij sociale media en fotografie is het digitaal landschap helemaal veranderd. Tel daarbij wat de grafische wereld aan technieken te bieden heeft en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ze helpen de leerlingen graag om hun weg daarin te vinden. Ze nemen jullie mee in een hedendaagse beeldtaal, met een knipoog naar vroeger.

Respect voor traditie maar ook openheid voor de nieuwste technieken begeleiden hen bij het schrijven van dit nieuwe hoofdstuk aan de academie.

Interesse om hiervan deel uit te maken? Aan jou om met hen de uitdaging aan te gaan!

 • ZA 08/02/2020 tot ZA 29/02/2020
 • Vernissage vr 7 februari 2020 om 20.30 uur

  De tentoonstelling is vrij te bezoeken. Op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.
 • Toegang gratis
 • Organisatie - Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten Heist-op-den-Berg
 • Exporuimte
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Interesse om hiervan deel uit te maken? Aan jou om met de Heistse Academie de uitdaging aan te gaan! Meer info op www.tekenacademieheist.be

 •