expo EXPO

Lume, Lume

Tom Liekens en het WOSHkoor maken samen een tentoonstelling

Voorlopig is CC Zwaneberg gesloten t.e.m. 31 mei 2020 omwille van het corona-virus. De tentoonstelling is in die periode niet toegankelijk. Misschien kan de tentoonstelling nog even open in juni, hou onze website in de gaten voor verdere informatie.​ 

Het WOSHkoor maakt al veertig jaar wereldmuziek. Dat wordt nu ook gevierd met een tentoonstelling. Want enkele koorleden zijn immers naast muziek ook met beeldende kunst bezig, elk op hun eigen manier.

Mensen die een eigen wereld creëren. Mensen die over de grenzen kijken, de wereld in. De tentoonstelling werd dan ook toepasselijk ‘Lume, Lume’ genoemd, wat ‘Wereld, Wereld’ en ‘Mensen, Mensen’ betekent in de taal van de Roma. Het is ook een lied van de Fanfare Ciocarlia en werd graag gezongen door het WOSHkoor.

Kunstenaar Tom Liekens  brengt deze verschillende artistieke werelden samen. Hij selecteert de kunstwerken en maakt er een boeiende tentoonstelling van.

Deelnemende kunstenaars

Arnout Beeck
Mieke Coeckelbergh
Martine De Bie
Lea Eulaers
Abdellah Flayou
Ludo Glorie
Monique Govaert
Daniël Peetermans
Anne Smits 
Bianca Tomasetig
Piet Van Pelt

 • ZA 07/03/2020 tot ZO 10/05/2020
 • Vernissage vr 6 maart 2020 om 20.30 uur

  De tentoonstelling is vrij te bezoeken. Op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.
 • Toegang gratis
 • Exporuimte
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Lezing Tom Liekens 

 •