te gast THEATER/DANS/MUZIEK

6e jaars van de Vrije Basisschool Heist-Centrum

Schooltoneel

Er waren eens…

Een enthousiast oudercomité met toneelkriebels, en een regisseur jeugdtoneel met visie.

Het idee van een schooltoneel, uitgevoerd door de 6e jaars, was geboren en dat bleek meteen de start van een succesverhaal.
Elk jaar gaat het oudercomité op zoek naar een regisseur die samen met de kinderen een opvoering kan brengen voor jong en oud, waar elke leerling uit het zesde leerjaar die wil mee doen een plaats krijgt en waar de muzische talenten en interesses van de kinderen in de kijker staan.

Sinds 2002 volgen nieuwe regisseurs en nieuwe klasgroepen elkaar jaar na jaar op, met de meest uiteenlopende creaties. Telkens weer zien we een enthousiaste groep zesdeklassers hun eerste stappen op het grote podium zetten.  Stuk voor stuk vinden ze dit een onvergetelijk moment in hun schoolloopbaan. Kleine talenten worden groot, stille leerlingen worden verrassende acteurs. Wie vroeger eerder op de achtergrond bleef, durft na het toneel op de voorgrond te treden.

Ook dit jaar gaan de kinderen, de regisseur en het oudercomité de uitdaging aan om een unieke, eigentijdse en persoonlijke voorstelling te brengen.