KLASSIEK

Festival van Vlaanderen - Musica Divina

VocaMe (Sigrid Hausen, Petra Noskaiova, Gerlinde Sämann & Michael Popp)

Chansons en ballades op teksten van Christine de Pizan

De verkoop van deze voorstelling is gesloten. Er zijn zondag nog wel tickets verkrijgbaar aan de balie. Deze bevindt zich aan de ingang van de kerk.

Mezzosopraan Sigrid Hausen betoverde met haar ensemble VocaMe al wereldwijd met concerten rond componistes als Kassia en Hildegard von Bingen.

Christine de Pizan schreef zelf geen muziek, maar bouwde wel een professionele literaire carrière uit in het 14de eeuwse Parijs. Dat Meryl Streep de eerste spreker was op het jaarlijkse Christine de Pizan Honors Gala in Washington toont de impact van deze bijzondere dame. Zij was een ‘Leonarda’ een eeuw voordat Leonardo da Vinci zijn scheppend genie op de wereld zou loslaten. Ze was net als de renaissancemeester een autodidact die betoverd werd door de ‘zoete geur der wetenschap’. Haar geschriften fascineren tot de dag van vandaag. VocaMe neemt haar Cent Ballades en andere werken als uitgangspunt voor een betoverend concert.

 • ZO 29/09/2019 - 20:00 VERKOOP GESLOTEN
 • Basisprijs € 20
  Vriendenprijs € 16,50
  VTK € 4
  Basisprijs -26j. € 10
  Vriendenprijs -26j. € 6,50
  VTK -26j. € 2
 • Organisatie - Musica Divina i.s.m. CC Zwaneberg
 • Kerk Heist-Station (Heilig-Hart)
  Heilig Hartstraat 2
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Het festival Musica Divina brengt elk najaar hemelse muziek naar de abdijen, begijnhoven en kerken in de Kempen. Het is een organisatie van het Festival van Vlaanderen Kempen in samenwerking met Averbode, Tongerlo, Postel, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten, Lier en Turnhout. In 2019 is het festivalmotto ‘De klank van Da Vinci’. Wist je dat Leonardo da Vinci een uitstekend musicus was? Meer info via musica-divina.be

 •