MUZIEK

Mingus Big Band

Remembering Juul

Charles Mingus (1922-1979) schreef muziek die zijn tijd ver vooruit was. Als virtuoos bassist, bandleider en componist nam hij meer dan 100 albums en 300 composities op en liet daarbij de op een na grootste erfenis in Amerikaanse muziek na. In 1975 speelde Mingus een concert voor de Hnita Jazz Club op de vroegere Hnita-Zolder, schuin tegenover het huidige Texaco-benzinestation aan het begin van de Lostraat. Ook nadat hij op 5 januari 1979 stierf, bleef de belangstelling voor zijn muziek groot. Zijn weduwe Sue zorgde ervoor dat zijn werk niet in de vergetelheid zou verdwijnen. Ze richtte onder meer deze Mingus Big Band op, die in 2011 zijn zevende Grammynominatie verzilverde voor ‘Best Large Jazz Ensemble Album’. De band is een all-starcollectief van 14 muzikanten die al jaren de muziek van deze grootse bassist hebben bestudeerd. Daardoor spelen ze zelfs zijn meest complexe werken met ziel, virtuositeit en kleur, en voegen ze er nog een dimensie aan toe.

Boris Kozlov (Bas), David Kikoski (Piano), Donald Edwards (Drum), Alex Sipiaguine (Trompet), Philip Harper (Trompet), Walter White (Lead Trompet), Robin Eubanks (Trombone), Conrad Herwig (Lead Trombone), Earl McIntyre (Trombone), Wayne Escoffery (Tenor sax), Alex Terrier (Altsax), Alex Foster (Altsax), Abraham Burton (Tenorsax), Jason Marshall (Baritonsax)

 • WO 30/10/2019 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 45 min
 • Basisprijs € 30,50
  Vriendenprijs € 27
  Leden Hnita Jazz Club € 27
  VTK € 6,10
 • Organisatie - CC Zwaneberg i.s.m. Hnita-Jazz Club
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Om 19.15 uur vindt er in Café Velodroom een inleidend gesprek plaats tussen Michael Robberechts van Radio 1 en twee muzikanten van de Mingus Big Band.

  Thema-avond ‘Mingus Fingers’ door Joris Preckler 

 •