MUZIEK

Studio Guga

Ongehoord (première)

Guga Baul brengt onder de naam ‘Studio Guga’ een debuutplaat uit

We kennen Radio Guga, de band rond maestroloog Guga Baul, als een coverband van formaat. Maar in 2019 hebben ze onder de nieuwe naam ‘Studio Guga’ keihard gewerkt aan een heel bijzonder nieuw verhaal: een eerste studioplaat.

Zoals vanouds zal Guga zijn beste stem-imitaties naar boven halen, maar deze keer met gloednieuwe, eigen nummers. Nummers die zò typerend zijn voor de geïmiteerde artiest, alsof ze door henzelf zijn gemaakt. Vandaar ook de titel ‘Ongehoord’. Want zelfs de geïmiteerde artiesten hebben hun nummer nog nooit gehoord. En zomaar in de muzikale krochten duiken van een bekende muzikant, dat hoor je eigenlijk niet te doen. Tenzij je Guga Baul heet.

Muziekfenomeen Jean Blaute was zo enthousiast toen hij de eerste demo’s hoorde, dat hij de productie voor deze plaat meteen op zich heeft genomen. Want wie anders dan Jean weet beter hoe je de sound van elke artiest kan grijpen? Bart Peeters, Raymond Van het Groenewoud, De Kreuners, Clouseau of Het Zesde Metaal: in de gedaante van Guga Baul en de zijnen krijgen ze allemaal een gloednieuw nummer. Beschouw Jean dus gerust als de ‘vijfde Beatle’ van Studio Guga.

“Guga Baul is niet één maar tientallen uitstekende zangers. […] Guga Baul en zijn steengoede band waren gewoon fantastisch in het kwadraat. Haarjuist zingen en van de ene stemkleur (stem van bekende artiesten) vlot overgaan in de andere: een nooit eerder gehoord huzarenstuk.” - Het Nieuwsblad

Met: Guga Baul (zang), Joost Van den Broeck (drums), Bert Embrechts (bas), Filip Bollaert (gitaar), Jacques Motmans (toetsen)

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid