THEATER
Vanaf 16 jaar

KOPERGIETERY, ARSENAAL/LAZARUS en Hof van Eede

Salon Secret

Een voorstelling die de wereld wil veranderen

Vijf gelijkgestemde zielen komen in het geheim samen met een nogal ambitieus plan: de wereld veranderen.
Want het gaat de verkeerde kant uit met onze maatschappij en zij moéten er iets aan doen.
Samen.

Elke avond warmen ze zich op aan de steekvlammen van hun ideeën. Elke avond, in een verlaten salon, maken ze elkaars hoofd gek met de wildste plannen, schrijven ze manifesten, voeren ze vurige betogen en roepen ze revoluties uit. Hun verlangen naar daadkracht wordt zo onnoemelijk groot dat ze plots niet meer terug kunnen: het vuur slaat in de pan, de pan vliegt van het vuur, het vuur zit aan de lont, de lont hangt aan het kruitvat.

In onze theaterzaal, treden ze voor het eerst in de openbaarheid.

‘Salon Secret’ is de eerste samenwerking tussen KOPERGIETERY en Hof van Eede (‘Vanish Beach’, ‘Waar het met de wereld naartoe gaat …’) en het Mechelse ARSENAAL/LAZARUS, waar Lazarus sinds 2016 huisgezelschap is. LAZARUS creëerde recent o.a. ‘Idioot’, ‘Karamazow’ en ‘Oblomov’.

Günther Lesage en Joris Van den Brande zijn artistieke kernleden van theatercollectief LAZARUS, dat sinds september 2016 huisgezelschap is van het Mechelse ARSENAAL. De Lazari zijn verzot op taal, filosofie en Oost-Europese teksten. Toneel als taallust. Ze creëerden recent onder meer ‘Absurde held’, ‘Met argumenten kan je iedereen overtuigen’, ‘Idioot’ en ‘Karamazow’.

De zussen Ans en Louise Van den Eede richtten in 2011 het theatergezelschap Hof van Eede op. Samen met vast lid Wannes Gyselinck, schrijver/theatermaker en muziek- en literatuurpublicist, creëerden ze intussen vijf voorstellingen, waaronder ‘Het Weiss-effect’, ‘Paradis’ (in coproductie met LOD muziektheater) en ‘Vanish Beach’ (in coproductie met Klarafestival en LOD muziektheater).

Actrice Dominique Collet is samen met Griet Dobbelaere artistiek coördinator van de Theaterateliers van KOPERGIETERY. Voor KOPERGIETERY creëerde ze samen met Anna Vercammen ‘Meisjes van krijt’ en samen met Jo Timmins (Lyra Theatre) de voorstelling ‘Pigeon’. Als actrice werkt ze voor diverse gezelschappen, waaronder Tank! en Ultima Thule.

Simon De Winne is theatermaker en acteur. Hij volgde van kind tot jongere de Theaterateliers van KOPERGIETERY. Hij maakt deel uit van het theatercollectief Tibaldus, en speelde mee in voorstellingen van o.a. kabinet k en Nevski Prospekt.

Greg Timmermans is acteur. Hij speelde in enkele voorstellingen van Hof van Eede mee. De laatste jaren was hij te zien in producties van FC Bergman, HetPaleis, Moussem, ’t Arsenaal en Het Gevolg.

KOPERGIETERY is een creatiehuis voor een jong publiek, met een focus op theater, dans en muziek. 
Een huis waar kinderen en jongeren in contact komen met kunst.
Een huis waar kunstenaar en kind samen creëren en elkaar wederzijds inspireren.
Een huis dat voorstellingen creëert, gastgezelschappen inviteert en theaterateliers organiseert.

Creatie: Dominique Collet, Simon De Winne, Wannes Gyselinck, Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ans Van den Eede, Louise Van den Eede
Spel: Dominique Collet, Simon De Winne, Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ans Van den Eede/Greg Timmermans
Kostuumontwerp: Karen De Wolf
Stage (KASK): Simon Baetens
Lichtontwerp: Jeroen Doise
Klank: Dieter Lambrechts
Techniek: Helmi Demeulemeester, Bardia Mohammad, Rutger Mollen, Liam Van Tornhout (stage)
Productie: ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERY