MUZIEK/FILM

Michelino Bisceglia plays Tim Burton

Een achtkoppig orkest en jeugdkoor dompelen je onder in de prachtige muziek van de films van Tim Burton

Michelino Bisceglia dompelt het publiek onder in de vele fantasiewerelden van Tim Burton. Samen met zeven muzikanten en een jeugdkoor geeft hij een alternatieve interpretatie aan de muziek uit de films van de wereldberoemde regisseur.

Bisceglia groeide zelf op met de films van Tim Burton en ging dan ook maar al te graag aan de slag met deze muziek. De première in opdracht van C-Mine werd bijgewoond door Tim Burton himself. De wereldberoemde regisseur bleek zelf na afloop alvast razend enthousiast over het resultaat.

Michelino Bisceglia geniet vooral naamsbekendheid door zijn filmsoundtracks van o.a. ‘Marina’, ‘Blue Bird’, ‘De Bende van Jan de Lichte’ en ‘Hannah’. Voor ‘Marina’ ontving hij op het filmfestival van Gent zelfs een World Soundtrack Award.

Verder treedt Bisceglia al ruim twintig jaar internationaal op met zijn naar hem genoemde piano jazz trio. Hij is tevens de winnaar van de laatste Limburgse Cultuurprijs.

Tijdens het eerste deel van de voorstelling zal het Michel Bisceglia Trio een alternatieve interpretatie geven aan filmmuziek die Bisceglia zelf componeerde. Het tweede deel is volledig gewijd aan muziek uit de films van Tim Burton.

Met: Michel Bisceglia (piano), Werner Lauscher (bas), Marc Léhan (drums), Gaetan La Mela (percussie), Mario Villuendas (cello), Firas Al Alwani (klarinet/basklarinet), Karlijn Noten (zang), jeugdkoor.