WOORD

Behoud de Begeerte en Erik Vlaminck

Dikke Freddy

Dakloze Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, fulmineert en reclameert al meer dan 20 jaar over de wantoestanden die hem en zijn lotgenoten treffen in hun dagelijks geploeter. In humoristische, maar vooral trefzekere brieven, kaart hij armoede en ongelijkheid aan bij het OCMW, reisbureaus, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries.

Behoud de Begeerte stuurt Dikke Freddy nu op tournee om zijn mening en wederwaardigheden uit te dragen, en hem ten minste voor die tijd een dak boven het hoofd te bieden. De pen van Dikke Freddy wordt vastgehouden door roman- en theaterauteur Erik Vlaminck. In deze column kaart een dakloze zijn problemen aan bij de groten der aarde.

Erik Vlaminck kent de wereld van Dikke Freddy uit een vorig leven als projectleider in de psychiatrie en de thuislozenzorg. Sporen daarvan zijn in al Eriks boeken en theaterwerk terug te vinden. Erik Vlaminck is bekend van zijn succesrijke romans ‘Suikerspin’ en ‘Brandlucht’ en zijn theaterwerk met Tutti Fratelli, Olympique Dramatique en Laika. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en voorzitter van PEN Vlaanderen.