THEATER

De Nwe Tijd/Suzanne Grotenhuis

528 dagen

Na ‘Zwarte Woud Forever’ en ‘On Ice’ maakt Suzanne Grotenhuis een derde solovoorstelling

Om persoonlijke redenen heeft Suzanne besloten om deze nieuwe solovoorstelling niet te maken – zie de persoonlijke brief die Suzanne hierover schreef aan haar publiek.

Na ‘Zwarte Woud Forever’ en ‘On Ice’ gaat Suzanne Grotenhuis in première met haar derde en voorlopig laatste solovoorstelling ‘528 dagen’. De drie monologen vormen een drieluik over de zoektocht naar houvast en richting in een wereld die steeds sneller lijkt te gaan.

In ‘528 dagen’ gaat Suzanne Grotenhuis in Rajastan (India) op zoek naar een kleine witte ezel Hobnob. Hobnob raakte gewond op een drukke weg in India en werd voor dood achtergelaten. Uiteindelijk komt een gammel busje van hulporganisatie Animal Aid ter plaatse die de ezel meeneemt naar een boerderij. Daar wordt hij wekenlang met liefde verzorgd. Grotenhuis gaat naar hem op zoek. Hoe is het nu met Hobnob? Hoe is het met de mensen die hem hebben gered? Maar vooral; waarom reist iemand helemaal vanuit Antwerpen tot Rajastan om een antwoord te krijgen op deze vragen?

Deze kleine witte ezel staat in dit derde verhaal symbool voor de tijd die we nemen om voor iets te zorgen. Hoe lang duurt dat eigenlijk: ‘tijd voor iets nemen’? Maakt tijd iets waardevol? En als dat zo is, hoe komt het dan dat we voor alles zo weinig tijd maken? In een grappige en ontroerende vertelling gaat Grotenhuis in op de vragen die haar bezighouden in de wereld van nu. Een verrassende, prikkelende theatermonoloog die zal beginnen in Rajastan en vanaf daar zijn eigen weg zal gaan.

Van en met: Suzanne Grotenhuis en Adriaan Severins
Tekst: Suzanne Grotenhuis
Tekst coach: Peter De Graef coaching: Ineke Nijssen
Geluidsontwerp, live muziek: Adriaan Severins lichtontwerp: Sander Salden
Video, scenografie: Alexander Daems