MUZIEK

Helene Blum & Harald Haugaard Band

Toernee Mondial On Stage

Het was tijdens midzomernacht 23 juni 2008 dat de Deense zangeres Helene Blum en violist Harald Haugaard een moderne Deense volksband oprichtten. Nu, na talloze tournees en vele opnames, hebben ze de traditionele Deense volksmuziek nieuw leven ingeblazen en een modern, eigentijds timbre gegeven.

Blums heldere en fascinerende stem en Haugaards sprankelende virtuoze spel waren vanaf het prille begin de drijvende kracht achter elk concert. In harmonie met de traditionele Deense volksmuziek grijpen ze terug op een repertoire van eigen liederen en melodieën. Onder het motto dat “traditie alleen in leven kan blijven als ze verder ontwikkeld en uitgedaagd wordt”, is elk concert van Blum & Haugaard een uitdaging. De experimentele vorm en intensiteit van hun (samen-)spel, het door hun publiek uitbundig gewaardeerde speelplezier en de frivole manier waarop oude composities, gedichten en traditie vorm krijgen laat niemand onberoerd!

 • DO 27/02/2020 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 30 min.
 • Basisprijs € 17,50
  Vriendenprijs € 14
  VTK € 3,50
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Het concert kadert in de reeks Toernee Mondial on stage waarbij 1 euro per verkocht ticket wordt geschonken aan de actie 'Bos voor iedereen' van Natuurpunt vzw. 
  Hoe cultuur en natuur de handen in elkaar kunnen slaan … want in een bos, ook daar zit muziek in!
  Steun Natuurpunt en reserveer jouw ticket voor dit uniek concert.

 •