WOORD

Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing

Belpop Bonanza Hest

De muzikale geschiedenis van Heist-op-den-Berg volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

De muzikale geschiedenis van Heist-op-den-Berg is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor. Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen - ook in Heist-op-den-Berg- en bijna 25.000 toeschouwers. 

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

Belpop Bonanza Hest wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Heist-op-den-Berg. Is daar wel iets te vinden? Natuurlijk. Heist-op-den-Berg is het Memphis van Vlaanderen.

Moet dat zo nodig uitgespit worden door twee ‘buitenstaanders’? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt …

Belpop Bonanza Hest wordt een spannend, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor alle Heistse zwanen. This is the sound of Hest!

“Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.” - Het Nieuwsblad ****

“Een zeldzame combinatie van kwaliteit en humor.” - Een toeschouwer

“Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium.” - De Standaard ****

 • ZA 29/02/2020 - 20:00 KOOP TICKETS
 • ZO 01/03/2020 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 30 min.
 • Basisprijs € 21
  Vriendenprijs € 18,50
  VTK € 4,20
 • Organisatie - CC Zwaneberg i.s.m. Bibliotheek Heist-op-den-Berg, Staminee De Living, Team Toerisme, Toekan Records & Het Voorwoord
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • In de maand voor deze 'Belpop Bonanza Hest' voorstelling worden er op heel wat locaties omkaderende activiteiten georganiseerd (muzikale wandeling, muziekquiz, concerten …)    

 •