MUZIEK

I Muvrini

Portu in Core

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een live-reputatie om u tegen te zeggen. I Muvrini werd eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini, en is nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica.

De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini - in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.

De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid naar de wereld die de groep internationaal succes bezorgde.

Met meer dan 20 studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Vlaanderen voor een heerlijk concert.

Zang: Jean-François Bernardini, Alain Bernardini, Stephane Mangiantini, Jean-François Lucciani
Gitaren: Micky Meinert
Bas: Cesar Anot
Slagwerk: Thomas Simmerl
Toetsen: Achim Meier
Accordeon, doedelzak: Loïc Taillebrest