DANS

Ballet Vlaanderen

Bach Studies - Benjamin Millepied

De choreograaf van de film ‘Black Swan’ creëert een unieke choreografie voor Ballet Vlaanderen

Ballet Vlaanderen haalt met de Franse choreograaf Benjamin Millepied een van de meest gerenommeerde hedendaagse balletchoreografen voor het eerst naar België. De choreograaf van o.a. de film ‘Black Swan’ creëert voor het eerst een avondvullend werk gebaseerd op werk van Johann Sebastian Bach. Het belooft een unieke, abstracte en toch hoogst emotionele balletavond te worden, gecreëerd door een van de meest innovatieve balletchoreografen van het moment.

Voor zijn nieuwe werk dat als werktitel ‘Bach Studies’ heeft, werkt Benjamin Millepied vanuit het muzikale universum van Johann Sebastian Bach. Geïnspireerd door Bachs complexe ritmes, vaak met roots in barokke dansritmes, stelt Millepied zichzelf als uitdaging om Bachs compositietechnieken te exploreren en te vertalen naar een fysieke realiteit. De beweging wordt geïnspireerd door Millepieds eigen emotionele reactie op de muziek. Twee iconische werken van Bach, ‘Partita Nr. 2’ en ‘Passacaglia voor Orgel’, zijn de ankerpunten voor de choreografie.

Het orkest van Opera Vlaanderen, onder leiding van Daniel Inbal, wordt ingezet ter versterking van de iconische partijen voor soloviool en orgel.