KLASSIEK/DAGPROGRAMMA

Camiel Boomsma

Wanneer Camiel Boomsma speelt, dan vertelt hij een muzikaal verhaal. Hij wordt geprezen door internationale pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher. 

De Wagnerreis van Camiel Boomsma heeft wereldwijd zeer veel indruk gemaakt. In 2013 maakte hij een gedurfd albumdebuut met onbekende pianotranscripties en verraste hij pers en publiek met zijn diepe begrip voor Wagners muziek. Zijn opnames ‘Transcriptions for piano’ en ‘Porazzi’ voor Etcetera Records ontvingen vele lovende kritieken in o.a. BBC Music Magazine (5 sterren), Diapason (4 sterren), Trouw, NRC, De Volkskrant, Luister Magazine, Classica en nog vele andere.

Boomsma heeft op vele grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, de Meesterpianisten-serie in theater Heerlen, Teatro la Fenice in Venetië, Het Grachtenfestival Amsterdam, St John's Smith-square in Londen, en hij trad op live op televisieprogramma's zoals ‘Vrije Geluiden’ van VPRO.

Hij werkte succesvol samen met een aantal gerenommeerde musici waaronder pianist Severin von Eckardstein, met wie hij duorecitals uitvoerde afgelopen seizoen. Als onderdeel van een uitgebreide solorecitaltournee door China trad hij op in 6 prestigieuze concertzalen: het Shanghai City Theatre, het Tanjin Grand Theatre, het Harbin-concertgebouw, het Nanjing Arts Centre, het Chongqing Concertgebouw en de Chengdu Concert Hall. Hij is uitgenodigd om terug te keren in juni 2020. Boomsma is ook een vaste gast op internationale festivals. In de zomer van 2018 trad hij op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en het Musica Sacra festival  in Maastricht.

Programma

Johann Sebastian Bach:
Prelude en fuga in b-klein BWV 869 uit WTK I

Gerhard Hamm:
- Uit 6 Clavierstücke in Liedform Op.18: No.1, No.2 en No.3
- Uit Bagatellen Op.12: No.1 ‘Canzonette’, No.2 ‘Scherzo’ en No.3 ‘Capriccio’

Chopin: Nocturne Op.55 No.2 

Brahms: Ballade Op.10 No.4

Wagner/Liszt: Isolde’s Liebestod