THEATER/MUZIEK

Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam en Niels Verheest

Vriend of vijand

Met muziek van Bram Vermeulen

Bram Vermeulen was gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog en de uitputtingsslag rond Ieper. De loopgraven, de bunkers, het helse lawaai … maar ook de vrede en de heropbouw inspireerden Bram mateloos bij het schrijven van de theatervoorstelling ‘Mannen Maken Oorlog’. In opdracht van het In Flanders Fields Museum (Ieper) nam Bram in 2000 de cd ‘Oorlog aan den Oorlog’ op. Bram ging ervan uit dat de mens niet zonder oorlog kan en er geen vrede kan bestaan zolang er mensen zijn. Door zijn fascinatie behandelde hij de oorlog op een heel bijzondere manier. Hij schreef over zijn ervaringen, belevingen en zienswijzen in prachtige liedjes en composities.

‘Vriend of vijand’ is een beklijvende voorstelling met muziek van Bram Vermeulen uit het album ‘Oorlog aan den Oorlog’ en de theatervoorstelling ‘Mannen Maken Oorlog’, gebracht door Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam (Frank Boeijen band) en Serge Feys (Arno/TC Matic).

Oorlogsverslaggever Rudi Vranckx verweeft zijn persoonlijke oorlogservaringen en unieke beelden tussen de songs door.

Muziek: Katarina Vermeulen (zang), Wigbert (gitaar/zang), Niels Verheest (piano en Hammond), Charles Nagtzaam (bas/backing vocals)
Spreker: Rudi Vranckx

 • ZO 17/10/2021 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 40 min.
 • Basis € 18
  Vriend € 14,50
  VTK € 3,60
 • Organisatie - De Wereld in Zicht, een samenwerkingsverband van CC Zwaneberg, Cursuscentrum, Heist in de Wereld, Integratie en Diversiteit en Oxfam-Wereldwinkel
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Per verkocht ticket gaat er 1 euro naar 11.11.11.   

 •