THEATER/DAGPROGRAMMA

HETGEVOLG

U bent mijn moeder

Een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit

In ‘U bent mijn moeder’ geeft Joop Admiraal een eerlijk en aangrijpend beeld van het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. Stefan Perceval bewerkte dit verhaal tot een moeder-dochter-confrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt.

‘U bent mijn moeder’ gaat over het verdriet dat de kop opsteekt als de moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald. Zich dingen niet meer herinnert. Moet leven in een verzorgingstehuis. En denkt dat niemand haar komt bezoeken.

“Ik ben hier nog de beste van allemaal.”, zegt ze over haar buren in het tehuis. Ze zal het blijven herhalen tot ze volledig in zichzelf is opgesloten. Het hardvochtige proces van verdwijnen.

“’U bent mijn moeder’ is voor velen inmiddels ‘u was mijn moeder’ en dat gevoel wordt in dit intieme, breekbare theater weer eens onderstreept.” - Volkskrant (Hein Janssen)
“De verdienste van deze voorstelling is dat ze niet gevoelerig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.” - De Standaard (Geert Sels)
“Een glansrijke dubbelrol weggelegd voor Sien Eggers.” - Cutting Edge (Robbie Hermans)

 

Productie: HETGEVOLG
Tekst: Joop Admiraal
Spel: Sien Eggers
Bewerking en regie: Stefan Perceval