KINDEREN/HUMOR/THEATER
Vanaf 7 jaar

AFGELAST | compagnie barbarie

MODDERS

Een overweldigend eerbetoon aan ploetermoeders!

In ‘MODDERS’ zien we een aantal moeders aan het werk. In hun wereld vol goede bedoelingen werken de dingen echter tegen hen.
Geen enkele stoel staat recht, geen enkel kleedje past, geen borstel die nog veegt en niemand die luistert. In het leven van deze moeders is immers alles wankel.
Hun afweersysteem faalt, hun strakke plannen worden langzamerhand herleid tot moes. Maar doorgaan zullen ze! Niks aan de hand! Alles onder controle!
Tot het bittere einde klauteren ze telkens weer uit de grootste puinhoop en redden ze zich uit de chaos die hen omringt. Zoals het een moeder betaamt…

‘MODDERS’ is een voorstelling die gaat over moeders. Sommigen zijn er één, iedereen heeft er één. Herkenbaarheid troef!

De barbaries nemen dit keer hun leven naast de scène mee op de planken. Want na enkele jaren volleerd moederschap is het hoog tijd om deze toestand kritisch te bekijken. Moeder zijn is vandaag de dag geen evidente taak. Geplet tussen de moedermaffia’s en de welbedoelde me-time-goeroes probeert elke moeder zich
staande te houden, een evenwicht te vinden tussen niet te veel en niet te weinig, niet te zuur en niet te zoet. Gebukt onder de allesverpletterende verantwoordelijkheid lachen we vrolijk onze angsten en onkunde weg. 

‘MODDERS’ is een absurde komische voorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar waarin elk kind een inkijk krijgt in het wel en wee van een moederhoofd en tot de ontdekking komt dat die alleswetende heldin ook maar een mens is. Want elke moeder moddert maar wat aan. Och, tenslotte is opvoeden nog altijd makkelijker dan afvallen.

Spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes, Sarah Vangeel
Regie: Karolien De Bleser
Vormgeving: Michiel Van Cauwelaert
Kostuums: Viv Van der Poel
Geluid en Techniek: Saul Mombaerts, Jannes Dierynck, Koen De Wilde, Eva Dermul
Grafische vormgeving: Nick Mattan, Ben Raes
Coproductie met BRONKS, Villanella, beeldsmederij DE MAAN
Met dank aan: C-mine cultuurcentrum Genk, CC de Werft Geel, Toneelhuis Antwerpen