MUZIEK

AFGELAST | LeNoise

Neil Young 75

Coronaproof Cultuurcafé in’t CC

LeNoise is een Neil Young-tribute band uit Limburg, het Canada van België. Met vier leden die elk al hun sporen in eigen bands hebben verdiend.

Op drum: Jo Smeets, vroeger frontman van Sweater. Op gitaar: Luc Schreurs, vroeger bassist bij Hoodoo Club. Op bas, Vital Maesen van wijlen Perfume Garden. En op gitaar en zang, Piet De Pessemier, bezieler van Mad About Mountains en Krakow.

Het viertal speelde jaren puur voor het plezier nummers van Neil in een repetitieschuur in de Limburgse bossen. Lange tijd waren er geen concrete plannen om live naar buiten te komen, maar zodra ze dat wél deden, zat het vanaf het eerste moment juist. Hun energieke, elektrische shows zijn het gevolg van die niet bewuste aanpak. Bij LeNoise gaat het niet om exacte kopieën te reproduceren, maar om het respect voor de originele songs. Dat voel je. Ze koesteren een voorkeur voor het oeuvre dat Neil Young maakte met Crazy Horse. En voor de songs waarbij The Horse niet letterlijk van de partij was in de studio, dan toch op zijn minst in gedachten en aanpak. LeNoise is geen kampvuur-Neil.

Verwacht géén greatest hits-set, maar nummers die doorgewinterde fans absoluut zullen smaken. LeNoise plukt gretig uit het beste en veelal vroegere werk van Young. De beste oogst uit ‘Harvest’, de gouden samenzang uit ‘After The Goldrush’, de dronken songs uit de gracht van ‘Tonight’s The Night’, de Barstool en andere blues uit ‘Zuma’, de geweldige grooves van ‘Everybody Knows This Is Nowhere’, de kilometermalende solo’s uit ‘Ragged Glory’ en de mooiste poëzie uit ‘On The Beach’. Bij LeNoise wordt het all one song. Ga kijken.

 • DO 12/11/2020 - 20:30 AFGELAST
 • Basis € 18,50
  Vriend € 15
  VTK € 3,70
 • Blauwe zaal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Dit concert kan je combineren met de lezing van Piet De Pessemier, notoir Neil Young-expert én frontman van LeNoise.

  Voor onze cultuurcafés bouwen we de Blauwe zaal om naar een intieme ‘bubbelsetting’. Voor elke bubbel wordt een tafel voorzien. Drankjes worden geserveerd aan tafel.

 •