THEATER/MUZIEK

Muziektheater De Kolonie

In topform!

Niemand wordt gespaard! Allerminst deze charmante Drievuldigheid; potsenmaker Warre Borgmans en klanktovenaars Bo Spaenc en Gwen Cresens. Drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is. Ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken.

Deze drie casanova’s confronteren u met hun blote ziel, hun naakte innerlijk, hun lillend bloedend vlees. Hoogstaande verscheurende poëzie, anekdotiek uit de goorste goot en naar adem snakkende melodieën zullen u tot in uw diepste vezels raken.

Aanschouw dit olympische triumviraat dat u tegemoet treedt zonder kunstmatige gezichtscosmetica of anderszins verdoezelende correcties. Enkel hun rauwe oprechte blik en dito gehavende lijven zullen u verleiden en ontroeren.

Bo Spaenc maakte met Muziektheater De Kolonie de afgelopen jaren fel gesmaakte voorstellingen samen met straffe vertellers als Peter De Graef, Tania Van der Sanden, Vic De Wachter en Bruno Vanden Broecke, telkens omringd door knallende en originele livemuziek.

Nu is het aan de immer energieke Warre Borgmans die zich in het zweet werkt. Live aangevuurd door de muzikale fusees van Bo Spaenc en Gwen Cresens. Deze knalvoorstelling is de opvolger van 'Mevrouw Bob', 'DeWattman', '2 Zielen' en 'De Woordenaar'.

Over de vorige voorstelling schreef De Standaard (****) het volgende: "'De Woordenaar' is een combinatie waar geen speld tussen te krijgen valt. De timing verraadt vakmanschap, het evenwicht tussen solo en samenklank een teamprestatie van een hogere orde. Vanden Broeckes trouwpartij mag dan in mineur eindigen, zijn huwelijk met Muziektheater De Kolonie is er eentje dat toeters en bellen verdient."

Spel, tekst & concept: Warre Borgmans
Compositie & concept: Bo Spaenc
Livemuziek: Bo Speanc & Gwen Cresens
Vorm en licht: Mark Van Denesse
Kostuums: Chris Snik
Occasioneel oog: Sam Bogaerts
Techniek: Dries Bellinkx
Met steun van: de Vlaamse Gemeenschap, ccBe, de Tax Shelter maatregel van de Belgische
federale overheid & Gallop Tax Shelter