cursus
Van 6 tot 10 jaar

Let's beat it!

6 tot 10 jaar

Rhythm is a dancer

Hoe leg je uit wat ritme is? Je voelt het tot in je vingertoppen. Het ligt op het puntje van je tong. Voelen we allemaal eenzelfde ritme aan? Of gaat elke cultuur juist anders om met ritme? In deze workshop ligt de focus op de wisselwerking tussen dans en muziek. Om de perfecte, of net niet perfecte, timing. Hoe groot is de kracht van de beat? En kan een plotse, oorverdovende stilte niet evenveel betekenen? We experimenteren actief met beweging en geluid en onderzoeken hoe objecten ons kunnen helpen bij het maken van muziek voor dans.

’s Middags gaan we nog een beetje verder; steam!
We verkennen de gelijkenissen tussen STEM en ART. Bamm zet in op de A omdat we geloven in de kracht van kunst en creativiteit. STEAM, dus.
STEM, het modewoord in het onderwijslandschap. Het staat voor Science, Technology, Engineering and Mathematics. Waar is ART, is dat niet belangrijk? Wij geloven van wel! Een wereld van verschil? Dat denken we niet. Het proces dat een wetenschapper doorloopt is gelijkaardig aan het proces van een kunstenaar: allebei zijn ze bezig met onderzoek en experiment. Wat is dan het verschil tussen beiden? Of zijn er juist veel overeenkomsten?
We gaan op zoek naar gelijkenissen binnen wiskunde en muziek.

Lesgever - Twee lesgevers van Bamm vzw

 • DO 03/03/2022 - 09:30  tot 16:00 Van 6 tot 10 jaar
 • Basis € 28
  VTK € 5,60
 • Organisatie - CC Zwaneberg i.s.m. Bamm vzw
 • Cursusruimte
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Aan deze cursus kan je ook deelnemen als je tussen 6 en 10 jaar bent. Klik hier voor meer info.

 •