cursus

AFGELAST | Hokus Pokus Focus

Een workshop voor meer concentratie

Focus vinden en houden in deze tijden van continue afleiding

Met enkele eenvoudige fotografie opdrachtjes, die je met je telefoon kan doen, probeert Joost Joossen wat inzichten te geven in hoe we beter met onze focus kunnen omgaan. Én je leert ook nog eens betere foto’s maken: Hokus Pokus Focus!

Ken je dat gevoel? To-do-lijstjes die langer worden terwijl je ze afvinkt. Een hele dag hard werken en na afloop het gevoel hebben dat je alleen maar mails hebt beantwoord. De eindeloze stroom van telefoontjes, volle inboxen, Facebook, Instagram, nieuws-updates … Alles schreeuwt om onze aandacht. Die overprikkeling put ons uit.

Happend naar adem, verliezen we onze focus op het echt belangrijke: voor onszelf, onze omgeving, onze bedrijven, onze carrière.

Fotograaf Joost Joossen heeft een uniek programma uitgewerkt dat twee dingen doet: hij leert je betere foto’s maken én, belangrijker, hij helpt je je aandacht focus terug te vinden. Hij leert je opnieuw kijken naar je prioriteiten en hoe je die best voor jezelf in beeld brengt.

Concentratie is het nieuwe goud. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen, in tegenstelling tot wat ze vaak zelf denken, niet kunnen multitasken. Mannen niet, vrouwen niet. Onze hersenen zijn er niet voor gemaakt. Waar onze hersenen wel zijn voor gemaakt, is voor focus. Maar hoe vinden we die terug? Soms ligt het antwoord waar je het niet verwacht. In dit geval: in de fotografie. Net als bij fotografie zijn er ook voor concentratie een paar basisregels die je best kent, zodat je ze moeiteloos kan toepassen voor de beste resultaten. Het is een kwestie van scherpstellen. ‘Hokus Pokus Focus’ is geen cursus timemanagement. ‘Hokus Pokus Focus’ wil niet méér tijd om méér dingen te doen, maar wel: onze kostbare aandacht beter inzetten en bewaken.

Hokus Pokus Focus is:
• een klein boekje waar stap voor stap wordt uitgelegd wat focus is, waarom focus zo belangrijk is en hoe je focus kan helpen terugvinden in je eigen werkdag
• prioriteiten stellen door te focussen op wat belangrijk is
• enkele basistips fotografie voor betere foto’s met je telefoon
• inzichten voor een productievere en bewuste dagindeling
• meer rust vinden door beter te kijken naar waar je bent en wat je wil

Lesgever - Joost Joossen