cursus

Podcast maken

Podcasts zijn audio-uitzendingen die je kan streamen of downloaden van het internet. Ze worden steeds populairder. Een podcast heeft niet het strakke keurslijf van een doorsnee radio-uitzending, waardoor er veel ruimte is voor een diepgravend interview of een beklijvend verhaal. Bovendien kan iedereen met een beetje basismateriaal aan de slag om een podcast te maken.

Zou je zelf ook graag een podcast maken? In deze workshop begeleiden we je van a tot z, van de voorbereiding tot en met het moment dat je je afgewerkte podcast op het internet plaatst.

Eerst en vooral krijg je de nodige basiskennis mee over microfoons en geluidstechniek. Vervolgens onderzoeken we wat de inhoudelijke opties zijn in een podcast. Wil je graag een beklijvend verhaal vertellen? De geschiedenis van je dorp of de zoektocht naar een vergeten familielid? Of wil je liever iemand interviewen waar je naar opkijkt?

Wij geven je mee hoe je een goed verhaal opbouwt, welke verschillende interviewtechnieken je kan toepassen en we zetten je vervolgens aan het werk.

Ten slotte helpen we je bij de afwerking, klankmontage en het online zetten van het afgewerkt product. Na de laatste sessie prijkt jouw podcast op het internet!

Lesgever en Heistenaar Bert Blommen presenteert zijn eigen podcast ‘De Plaatbarak’ en nam als technicus ook al eens een podcast van Canvas op. Zijn interviewtechnieken leerde hij als redacteur achter de schermen van verscheidene televisieprogramma’s zoals ‘Iedereen Beroemd’. Hij is in de televisiewereld ook actief als postproductie klanktechnicus.

 

 • DO 20/01/2022 - 19:30  tot 22:00
  DO 10/02/2022 - 19:30  tot 22:00
  DO 10/03/2022 - 19:30  tot 22:00
 • Basis € 48
  VTK € 9,60
 • Repetitieruimte 3
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •