schoolvoorstelling DANS

The Backyard

It’s Gonna Be Horse

3e en 4e jaar

‘It’s Gonna Be Horse’ is een fysieke en visuele dansvoorstelling voor en door jongeren.

Een voorstelling waarin alles kan en alles moet. Op de achtergrond staat zoals gewoonlijk YouTube te spelen.

Het stuk is geïnspireerd op de flitsende stroom van informatie waar we tegenwoordig voortdurend aan worden blootgesteld. In de voorstelling willen we deze manier van kijken aan het publiek aanbieden door een beeldenstroom te creëren via dans en video. Daarnaast probeert de voorstelling andere manieren van kijken uit te lokken of aan te sporen.

The Backyard is een nieuw collectief dat bestaat uit een groep enthousiaste dansers. De twaalf dansers vormen een diverse groep met maar liefst 7 verschillende nationaliteiten die samen een krachtig geheel vormen. Ze creëerden een zelfvoorzienend platvorm waar ze samen rond dans en beweging kunnen werken en elkaar ondersteunen als artiesten door het delen van kennis en het aanwenden van individuele talenten in functie van de groep.

Dans: Machias Bosschaerts, Pieter Desmet, Klára  Esnerová, Júlia Godino Llorens, Aki Iwamoto, Hernan Mancebo, Martinez Alexa, Moya Panksep, Pauline Van Nuffel, Bianca Zueneli and/or Sarah Fife Meike Stevens
Regie, scenografie: Samuel Baidoo 
Kostuums: Machias Bosschaerts
Fotografie: Mathias Theisen
Productie: Pauline Van Nuffel Samuel Baidoo
Coaching: Tuur Marinus Koen De Preter
Co-productie: Liers Cultuurcentrum
Met de steun van Fameus ccBe Dansstudio Arlekino.
Met dank aan An-Sofie Gysemans & Kraakcollectief. 

 • DI 13/10/2020 - 10:00 INSCHRIJVEN
 • DI 13/10/2020 - 13:30 INSCHRIJVEN
 • 1 uur
 • € 6 / leerling
  € 75 / dansworkshop
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Omkadering: lesmap, dansworkshop

  Dansworkshop: Tijdens de workshop wordt gewerkt rond enkele thema’s uit de voorstelling: genderrollen, authenticiteit en popcultuur. De leerlingen werken zelf in groepjes rond een opdracht. Ze maken kennis met de basistools van improvisatie en authentieke bewegingen. Via hun eigen alledaagse bewegingen worden ze geleid naar dans op een toegankelijke manier. Later in de workshop leren ze ook exacte bewegingen uit de voorstelling aan die samen een korte choreografie vormen. Op die manier gaan ze aan de slag zoals de dansers dat deden toen ze de voorstelling creëerden. Wat houdt het in om als collectief te werken? Hoe komt een voorstelling tot stand? Als afsluiter worden de korte scènes die in de workshop zijn ontstaan besproken, zo krijgen de leerlingen een inhoudelijke en achter-de-schermen kijk op de voorstelling zonder dat alle geheimen worden prijsgeven. De voorstelling blijft een verrassing!

  De workshop gaat door voor de voorstelling op school in de week van 5 tot 11 oktober 2020. Praktische afspraken worden in juni 2020 gemaakt.
  Doelgroep: 3e en 4e jaar, max. 25 leerlingen
  Duur: 2 lesuren
  Locatie: in een ruim, leeg lokaal op school (bij meerdere workshops in hetzelfde lokaal)

 • Lesmap
 •