schoolvoorstelling THEATER

HETGEVOLG

U bent mijn moeder

5e, 6e en 7e jaar

In ‘U bent mijn moeder’ geeft Joop Admiraal een eerlijk en aangrijpend beeld van het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. Stefan Perceval bewerkte dit verhaal tot een moeder-dochter-confrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt.

‘U bent mijn moeder’ gaat over het verdriet dat de kop opsteekt als de moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald. Zich dingen niet meer herinnert. Moet leven in een verzorgingstehuis. En denkt dat niemand haar komt bezoeken.

“Ik ben hier nog de beste van allemaal.”, zegt ze over haar buren in het tehuis. Ze zal het blijven herhalen tot ze volledig in zichzelf is opgesloten. Het hardvochtige proces van verdwijnen.

“'U bent mijn moeder' is voor velen inmiddels 'u was mijn moeder' en dat gevoel wordt in dit intieme, breekbare theater weer eens onderstreept.” - Volkskrant (Hein Janssen)

“De verdienste van deze voorstelling is dat ze niet gevoelerig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.” - De Standaard (Geert Sels)

“Een glansrijke dubbelrol weggelegd voor Sien Eggers.” - Cutting Edge (Robbie Hermans)

Spel: Sien Eggers
Tekst: Joop Admiraal
Bewerking en regie: Stefan Perceval
Productie: HETGEVOLG

 • DI 13/10/2020 - 14:00 INSCHRIJVEN
 • 1 uur 10 min.
 • € 8 / leerling
  € 75 / theaterworkshop
 • Blauwe zaal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Omkadering: lesmap en inleidende theaterworkshop 

  Theaterworkshop: Marit Stocker, Stromingsmedewerker van HETGEVOLG, gaat aan de slag met de leerlingen rond de thematiek van de voorstelling. De tafels en stoelen gaan aan de kant. De leerlingen werken op een laagdrempelige en plezierige manier rond de vragen en scènes uit het stuk aan de hand van verschillende theateropdrachten. Vertrekkende vanuit de gedachten en ervaringen van de leerlingen zelf, maken we scènes over anders zijn, grenzen aan geven en vooroordelen. Door de persoonlijke aanpak zorgt de workshop voor een grotere betrokkenheid van de leerlingen bij de voorstelling.

  De workshop gaat door voor de voorstelling op school. Praktische afspraken worden in juni 2020 gemaakt.
  Doelgroep: 5e, 6e en 7e jaar, max. 25 leerlingen
  Duur: 2 lesuren
  Locatie: in een ruim, leeg lokaal op school (bij meerdere workshops in hetzelfde lokaal)

 • 06/09/2006 -  De Volkskrant
  Geslaagde interpretatie van klassieker ‘U bent mijn moeder’ Klik hier voor het artikel
 • Interview
 • Lesmap
 •