schoolvoorstelling THEATER

Theater FroeFroe

Odyssee

1e, 2e en 3e jaar

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. Velen stierven op het slagveld. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus. Hij is spoorloos. Samen met zijn moeder tuurt Telemachos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand. Op een dag is Telemachos het wachten moe. Hij besluit zijn vader te gaan zoeken.

Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die reeds te lang wachten op zijn komst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt en een boel heeft uit te leggen.

Een theatervoorstelling met drie geniale poppenspelers, drie supersonische dansmensen en één waanzinnige muzikante vol video, pop en actie naar de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.

Een nieuwe theatertekst voor jong publiek van Michael De Cock.

Theater FroeFroe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire (‘Midzomernachtsdroom’, ‘Macbeth’, ‘Orfee’, ‘Labyrinth’, ‘Helena’ …). Michael De Cock is naast directeur van de KVS ook een gewaardeerd jeugdauteur. Hij houdt van de klassiekers: zo liet hij in de KVS de ganse ‘Odyssee’ opvoeren. ‘Vliegen tot de hemel’ (naar Ovidius) won een Zilveren Griffel, ‘Veldslag om een hart’ (naar de Illias) werd bekroond met een Boekenleeuw. Een heerlijke klassieker.

Cast: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Jotka Bauwens, Danaè Bosman, Filip Peeters
Livemuziek: Fien Van Der Aa
Techniek: Jo Heijens, Anton Van Haver
Regie: Marc Maillard
Videocreatie: Gertjan Biasino
Poppen, kostuum en decor: Jan, Patrick, Marc Maillard, Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs en FroeFroe atelier