cursus

Daguitstap Brussel

Abattoir: verleden, heden en toekomst

Op tien minuten wandelen van het Brusselse Zuidstation werd eind 19de eeuw een slachthuis met veemarkt gebouwd. Vandaag is ‘den Abattoir’ vooral gekend voor haar markten, met op vrijdag, zaterdag en zondag de grootste vlees- en versmarkt van ons land. Sinds een vijftal jaren kan je er ook terecht in de overdekte ‘Foodmet’, gebouwd naar het voorbeeld van de bekende Santa Catarina te Barcelona. Maar de site is volop in ontwikkeling, met een stadsboerderij op het dak (‘Collectmet’ - om de afvalberg die de markt achterlaat te verkleinen), ‘Ketmet’ (een gigantische speelruimte) en een ‘Boerenmet’, uitgegroeid tot een heuse afterworkparty.

We maken uitgebreid kennis met verleden, heden en toekomst van Abattoir en bezoeken ‘Le Champignon de Bruxelles’, een fusie van Japanse shiitake met Belgisch bier, en ‘Eclo’, een verticale stadsboerderij voor de kweek van microgroenten.

Gids - Dirk De Caluwé

  • VR 20/05/2022 - 09:00  tot 19:00
    ZO 22/05/2022 - 09:00  tot 19:00
    Tickets vanaf za 19 jun 21
  • Basis € 30
    VTK € 6
    (incl. bezoeken en degustatie)
    Treinticket vr € 17,40
    Treinticket za € 9,80
    (vanuit Heist-op-den-Berg)
  • Inschrijven vr: Cursuscentrum, tel 015 22 86 10 of cursuscentrum@heist-op-den-berg.be
  • Organisatie - De Wereld in Zicht, een samenwerkingsverband van CC Zwaneberg, Cursuscentrum, Heist in de Wereld, Integratie en Diversiteit en Oxfam-Wereldwinkel
  • Station Heist-op-den-Berg
    Boudewijnlaan 1
    2220 Heist-op-den-Berg
  •